Debišķīgi garšīgais Jāņogu pīrāgs – Novērtēs pat prasīgākie

Ir pienācis laiks jāņogām! Šī oga ir pilnā plaukumā, un tas ir ideāls brīdis, lai no tās pagatavotu kādu garšīgu desertu.

Izvelciet veidnes no skapja, jo šodien mēs cepsim jāņogu pīrāgu. Šī pīrāga recepte ir īpaša, jo tajā apvienotas skābās jāņogas ar saldo mandeļu pildījumu, kas veido lielisku garšu kontrastu.

Jāņogas piešķir pīrāgam atsvaidzinošu skābumu, savukārt mandeļu pildījums piešķir saldumu un bagātību, radot neaizmirstamu garšu.

Bet, ja jūs nevēlaties izmantot jāņogas, tas nemaz nav problēma! Šo pīrāgu varat pielāgot, izmantojot citas ogas, piemēram, mellenes vai avenes, vai pat augļus kā persikus, ābolus vai bumbierus.

Katrs variants piešķirs pīrāgam savu unikālo garšu un raksturu, tāpēc eksperimentējiet un atklājiet jaunas kombinācijas. Lai jums izdodas pagatavot garšīgu pīrāgu, kas ne tikai apmierinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī iepriecinās visus jūsu mājiniekus!

Pildījuma sagatavošana un cešanas process ir pavisam vienkāršs, un esmu pārliecināts, ka jūsu mājas piepildīsies ar lielisku aromātu, kad pīrāgs būs gatavs. Lai veiksmīga cepšana un gardi brīži ar savu jaunizcepto pīrāgu!

Sastāvdaļas 37*11 cm vai 26 cm apaļai pannai : Mīklu mandeļu 50 grami kviešu milti 150 grami sviests 90 grami cukurs 40 grami sāls 1/4 tējk. dzeltenumi 1 gab ledus ūdens 1-2 ēd.k. Pildījums mandeļu 150 grami cukurs 180 grami vāveres 2 gab. sviests 80 grami jāņogas 200 grami

Sasmalciniet mandeles pēc iespējas smalkāk.

Sagatavo mīklu. 50 g mandeļu sajauc ar miltiem, cukuru un sāli. Liek blendera traukā. Pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu.

Maļ, līdz tā kļūst par biezu drupatu.

Pievienojiet dzeltenumu un ūdeni, mīciet mīklu. No tā veidojam disku, ietinam pārtikas plēvē un liekam ledusskapī uz pusstundu vai stundu. Izņem mīklu, izrullē starp divām pergamenta loksnēm un liek pannā.

Uz mīklas uzliek foliju un pieliek slogu (sausu graudaugu – miežus, rīsus vai pupiņas).

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Pēc tam noņemiet svaru un cepiet vēl apmēram 5 minūtes. Mēs to atkal izņemam. Sagatavo mandeļu pildījumu (frangipānu). Lai to izdarītu, visas tam paredzētās sastāvdaļas, izņemot jāņogas, liek bļodā un ar putojamo slotiņu samaisa līdz viendabīgai masai.

Pildījumu lej pamatnē.

Virsū liek ogas.

Liek cepeškrāsnī uz 30-35 minūtēm – pildījumam jāsastingst. Pīrāgu atdzesē, sagriež šķēlēs un pasniedz.

Leave a Comment