Māmiņas iemīļotā recepte – Šokolādes Fudge ar pistācijām un Jūras sāli

Kurš prasīja šokolādi? Ja esat gatavs iegremdēties bagātīgajā un dekadentajā šokolādes pasaulē, tad šī recepte ir tieši jums.

To pagatavot nav īpaši grūti, un visas nepieciešamās sastāvdaļas ir viegli pieejamas.

Būtībā jums būs nepieciešama tikai laba šokolāde, sviests, saldais krējums, cukurs un daži rieksti, piemēram, pistācijas.

Ja pistācijas nav jūsu iecienītākie rieksti vai tās nav pieejamas, varat tās viegli aizstāt ar mandelēm, lazdu riekstiem vai pat valriekstiem – izvēle ir jūsu rokās!

Šī šokolādes fudge īstā izcilība slēpjas rupjā jūras sāls pievienošanā. Sāls ne tikai izceļ šokolādes garšas dziļumu, bet arī rada pārsteidzošu kontrastu starp saldo un sāļo.

Ja šis kontrasts jums šķiet pārāk drosmīgs, varat sākt ar vidēja smalkuma sāli, kas piedāvā maigāku garšas niansi. Tomēr, ja esat gatavs kaut kam pavisam jaunam, tad rupjā jūras sāls būs tieši tas, kas nepieciešams, lai padarītu šo desertu neaizmirstamu.

Šīs receptes pagatavošana ir īsts piedzīvojums – viss process ir vienkāršs, bet rezultāts – pārsteidzoši izsmalcināts.

Ne tikai garša, bet arī tekstūra ir fantastiska: mīksta, zīdaina un gluda, kas kūst uz mēles ar katru kumosu. Šo fudge var pasniegt kā desertu pie svētku galda vai kā nelielu cienastu jebkurā dienas laikā, kad vien rodas vēlme pēc kaut kā īpaša.

Sastāvdaļas: Fonds cukurs 350 grami glikozes sīrups 125 grami krējums 33% 250 ml. sviests 125 grami pistācijas 150 grami rupjais jūras sāls 1 tējk.

Katliņā apvienojiet visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas un sāli.

Liek uz plīts un maisot vāra uz vidējas uguns.

Vāra līdz mīkstam īrisam vai 120 grādu termometram.

Pievieno pistācijas.

Un sajauc. Liek pannā uz pergamenta ar apmēram 1,5 cm kārtu Pārkaisa ar sāli.

Atstāj uz dienu istabas temperatūrā. Pēc tam sagriež un pasniedz.

Lai labi garšo!

Leave a Comment