Cik ekoloģiski ir elektromobīļi? Elektromobīļi kaitē planētai vairāk nekā dīzeļdegviela! Pētījums

Saskaņā ar vācu zinātnieku datiem, elektriskajiem automobiļiem ir vairāk CO2 emisiju nekā dīzeļdegvielai.

Pie šāda secinājuma nonāca profesors Kristofs Buhals, un viņa pētījuma rezultātus nopublicēja Ifo Institūts Minhenē. Pēc viņa teiktā, elektriskie automobiļi rada daudz kaitīgākas emisijas, ja ņem vērā CO2 emisijas no bateriju ražošanas.

Kopumā šis skaitlis ir sliktāks nekā dīzeļdzinēja rādītājs par 11–28%. Un viss tāpēc, ka bateriju galveno elementu – litija, kobalta un mangāna iegūšanas un apstrādes procesi prasa lielu enerģijas daudzumu.

Pētījuma autori salīdzināja Mercedes C220d un Tesla modeli 3. Pēc viņu domām, Tesla Model 3 akumulators atmosfērā emitē līdz pat 15 tonnām CO2. Ar akumulatora darbības laiku 10 gadi un nobraukumu 15 000 km gadā, tas ir aptuveni 73–98 g / km.

Pētījuma autori kritizē ES likumdevējus par to, ka viņi norādījuši, ka elektromobiļi ir transportlīdzekļi ar „nulles līmeni” CO2 emisijām.

Tomēr modernie iekšdedzes dzinēji arī nav risinājums: CO2 emisijas robeža 59 g / km, kas jāsasniedz uz 2030. gadu, ir līdzvērtīga 2,2 litru dīzeļdegvielas patēriņam vai 2,6 litriem gāzes patēriņam uz 100 km, un tas ir „tehniski neiespējami”.

Tāpēc zinātnieki iesaka metāna dzinējus kā pārejas tehnoloģiju automašīnām, kas darbojas ar ūdeņradi vai “zaļo metānu” (ražots bez CO2 emisijām). Šajā gadījumā kopējās emisijas ir aptuveni trešdaļas zemākas nekā dīzeļdegvielai.

Un kā tev šis patīk?

avots: zerohedge.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ekekts</cite>

    Tas ka elektroauto izdala vairāk co2 ir tikai naftas magnātu triks, jo reāli naftas ieguvē co2 izdalās visā tās iegūšanas procesā, sākot ar urbuma izveidi un tās transportēšanu un beigās vēl sadedzinot. Katrā ziņā elektroauto uz ceļa neizdala nevienu gramu co2, kas nozīmē to, ka pilsētās gaiss paliks tīrāks un patīkamāks un uz to noteikti ir jātiecās.

Pievienot komentāru