Cik bieži jāmaina spilveni un kā pagarināt to kalpošanas laiku

Kā uzturēt spilvenus tīrus

Lai gan laika gaitā spilveni ir jānomaina, ir dažas lietas, ko varat darīt, lai pagarinātu to kalpošanas laiku. Ja spilvenus var mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā, ievērojiet norādījumus par to, cik bieži tos mazgāt, un mazgājiet tos regulāri. Turklāt šeit ir aprakstīts, ko varat darīt, lai koptu savus spilvenus:

Iegādājieties spilvenu pārvalkus

Labs spilvenu pārvalks ir ar rāvējslēdzēju aizdari, kas kalpo kā papildu aizsardzības slānis zem spilvena pārvalka. Tas pagarina spilvena kalpošanas laiku, aizsargājot to no traipiem, putekļu ērcītēm, sviedriem un smakām.

Regulāri izpuriniet un vēdiniet spilvenus

Katru rītu izpuriniet spilvenus, lai tos pārveidotu pēc tam, kad tie visu nakti ir gulējuši, un noņemtu uzkrātos putekļus.

Mazgājiet spilvenus veļas mašīnā vai tīriet tāpat

Ja spilvenus var mazgāt veļas mašīnā, ievērojiet kopšanas norādījumus. Spilveni parasti jāmazgā vismaz reizi sešos mēnešos. Tiem, kas nevar mazgāt veļas mašīnā, iztīriet traipus ar silta ūdens un etiķa maisījumu.

Dezodorējiet spilvenus

Noņemiet slikto aromātu, uzkaisot uz spilveniem cepamo sodu vai kukurūzas cieti un atstājot tos vismaz uz stundu. Pēc tam rūpīgi noslaukiet un izpuriniet spilvenu. Katru reizi, kad mazgājat spilvenu pārvalkus, atstājiet spilvenus uz dažām stundām tiešos saules staros. Tas ir arī lielisks dezodorēšanas paņēmiens.

 

Leave a Comment