Cik bieži jāmaina spilveni un kā pagarināt to kalpošanas laiku

Labs miegs ir nenovērtējams, un ērtiem spilveniem ir izšķiroša nozīme. Uzziniet, cik bieži un kāpēc tie būtu jāmaina.

Nav labākas sajūtas kā gulēt gultā un noliekt galvu uz mīksta spilvena garas dienas beigās. Miegs ir nenovērtējams, un kvalitatīviem spilveniem ir būtiska nozīme, lai nodrošinātu labu nakts atpūtu.

Ja pamanāt, ka jūsu spilveni zaudē formu, iespējams, ir pienācis laiks tos nomainīt. Pat ja regulāri mazgājat spilvenu pārvalkus un pašus spilvenus, komforta, higiēnas un labsajūtas apsvērumu dēļ spilvenus ieteicams nomainīt ik pēc viena līdz diviem gadiem.

Kāpēc spilveni jāmaina

Ir trīs galvenie iemesli, kāpēc spilveni ir periodiski jāmaina: komforts, higiēna un labsajūta. Lai gan var šķist, ka spilvena pārvalks pasargās pašu spilvenu no piesārņojuma, sviedri un ķermeņa eļļas caur pārvalku iekļūst spilvenā. Tā kā spilveni tiek lietoti katru dienu, uz tiem uzkrājas arī netīrumi, kas var izraisīt kairinājumu.

Regulāra spilvendrānu pārvalku mazgāšana, kā arī spilvenu mazgāšana, ja tie ir mazgājami veļasmašīnā, palīdz, taču kādreiz tie tomēr būs jānomaina. Ja pamanāt, ka spilveni ir kļuvuši plakani un no rīta jūtaties neērti, visticamāk, tie ir jānomaina.

Lasi vēl: Kā izvēlēties ideālu džemperi vai kardigānu: 5 stilista padomi

Kā zināt, kad jānomaina spilveni?

Parasti spilvenus ieteicams nomainīt ik pēc viena līdz diviem gadiem. Savukārt dekoratīvie spilveni un pārvalki kalpo mazliet ilgāk, un, nodrošinot pienācīgu kopšanu, tie var kalpot vēl ilgāk.

Spilveni ir jāmazgā ik pēc trim līdz sešiem mēnešiem, ja tie ir mazgājami: vēsā ūdenī maigā ciklā, izmantojot maigu šķidro veļas mazgāšanas līdzekli.

Lai zinātu, kad ir pienācis laiks nomainīt spilvenus, jāņem vērā vairāki faktori: galva un kakls nejūtas atbalstīti, spilvens nav saglabājis savu sākotnējo formu šķiedru salipšanas dēļ, spilvens vairs nav tik svaigs kā agrāk pat pēc labas mazgāšanas vai tas vienkārši vairs nav ērts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment