Brīnišķīga kūka “Āboli kupenā”: vienkārši kūst mutē

Kūka “Āboli kupenā”: pagatavošanas process soli pa solim

Kūkas gatavošanu sākam ar mīklu. Dziļā traukā iesijājam kviešu miltus, pievienojam pūdercukuru, cepamo pulveri un aukstu sviestu, kas sagriezts nelielos gabaliņos.

Visu saberžam ar rokām drupačās, pievienojam sāli, vienu olas dzeltenumu un iemīcām mīklu. Ja mīkla grūti mīcās, tad var pievienot nedaudz aukstu ūdeni.

Cepamās formas apakšu (manas cepamformas diametrs ir 21 centimetrs) izklājam ar cepampapīru, izklājam mīklu. Sadalām to pa visu apakšu, izveidojam plānu sānu maliņu: aptuveni 3 – 3,5 centimetru augstu.

Mīklu sadurstam ar dakšiņu, un liekam formu ledusskapī.

Pa to laiku gatavojam biezpiena pildījumu. Bļodā ieliekam visas pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas, sasmalcinam ar blenderi, līdz izveidojusies krēmam līdzīgas konsistences masa.

Paņemam no ledusskapja formu ar mīklu, uz tās uzlejam pildījumu.

Liekam kūkas sagatavi cepties cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam 30 minūtes.

Paši sākam gatavot augļu pildījumu. Augļus nomizojam un attīram no sēkliņām, sagriežam lielos gabalos un uzberam uz dziļas pannas.

Augļiem pievienojam pūdercukuru, kartupeļu miltus, kanēli un citrona sulu.

Visu samaisām, liekam uz plīts un sautējam visu 5 minūtes uz vājas uguns.

Atliek vien saputot olu baltumus. Bļodā ieliekam aukstus olu baltumus, pievienojam šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Visu ar mikseri sakuļam, līdz izveidojas mīkstas putas (ilgi nevajag putot).

Pēc 30 minūtēm izņemam kūku no cepeškrāsns, uzreiz samazinām cepeškrāsns temperatūru līdz 150 grādiem.

Virsū biezpiena krēmam lejam augļu pildījumu: sadaliet to tā, lai tas nepieskartos cepamformas maliņām. Tas ir, mīklas malām ir jābūt tik augstām, lai pietiktu vietas gan biezpiena krēmm, gan arī ābolu pildījumam.

Pa virsu uzlejam saputotus olu baltumus, izkārtojam tos, lai izskatītos pēc nelīdzenām sniega kupenām.

Liekam kūku atpakaļ cepeškrāsnī: Tiklīdz olu baltumi sāks palikt zeltaini, kūku ņemam ārā no cepeškrāsns. Tam būs nepieciešamas aptuveni 10 – 15 minūtes.

Izņemam kūku no formas un liekam uz režģa, uzreiz uzberam kanēli. Atstājam, līdz kūka būs pilnībā atdzisusi: tad kūku būs ļoti viegli sagriezt.

Atdzisušu kūku pārliekam uz šķīvja, sagriežam gabaliņos un pasniedzam.

Vēlam visiem labu apetīti un lai labi garšo!

avots

Leave a Comment