Bijušais FTX izpilddirektors Bankmens-Frīds arestēts Bahamu salās pēc tam, kad ASV izvirzīja apsūdzības

FTX biržas dibinātājs Sems Bankmens-Frīds tika arestēts Bahamu salās pēc ASV prokuroru lūguma pirmdien, dienu pirms tam, kad viņam bija jāliecina Kongresam par pēkšņo sabrukumu pagājušajā mēnesī vienā no pasaulē lielākajām kriptovalūtu biržām.

Arests spilgti iezīmē  30 gadus vecā uzņēmēja “krišanu no troņa”, kurš plaši pazīstams ar saviem iniciāļiem SBF, kurš piedzīvoja bitkoinu un citu digitālo aktīvu uzplaukumu, lai vairākas reizes kļūtu par miljardieri līdz pat FTX straujajai nāvei.

Birža, kas tika uzsākta 2019. gadā un atrodas Bahamu salās, 11. novembrī iesniedza bankrota pieteikumu pēc tam, kad tai bija grūti savākt naudu, lai novērstu sabrukumu, jo tirgotāji steidzās izņemt no platformas 6 miljardus ASV dolāru tikai 72 stundu laikā. Kopš tā laika izrādījās, ka Bankmans-Frīds slepeni izmantoja klientu līdzekļus 10 miljardu dolāru apmērā, lai atbalstītu savu tirdzniecības biznesu.

Arests tika veikts, kad Bankmens-Frīds gatavojās Kongresa izmeklēšanā “mesties virsū” pret saviem bijušajiem advokātiem, jauno FTX izpilddirektoru Džonu Reju un konkurējošo biržas operatoru Binance.

Liecībā, kuras kopijas uzmetumu redzēja mediji, Bankmans-Frīds plānoja teikt, ka Salivana un Kromvela juristi izdarīja spiedienu, lai viņš ieceltu Reju par izpilddirektoru pēc pēkšņās klientu līdzekļu aizplūšanas. Un, kad dažu minūšu laikā viņš mainīja savas domas pēc miljardiem dolāru jauna finansējuma piedāvājuma, viņam tika paziņots, ka ir par vēlu.

Bankmena-Frīda tagad nevarēs liecināt, sacīja kongresmene Maksīna Votersa, kura savā paziņojumā sacīja, ka ir pārsteigta, uzzinot par viņa arestu. Tikmēr Reja liecība turpināsies.

Leave a Comment