ASV Tieslietu departamentā dalās domas par kriminālizmeklešānas turpmāko virzību pret lielāko kriptovalūtas biržu pasaulē

Sašķelšanās starp ASV Tieslietu departamenta prokuroriem aizkavējusi ilgstošas ​​kriminālizmeklēšanas noslēgšanu par pasaulē lielāko kriptovalūtu biržu Binance, aģentūrai medijiem paziņojuši četri ar šo lietu pazīstami cilvēki.

Izmeklēšana sākās 2018. gadā, un tā ir vērsta uz Binance atbilstību ASV. likumi un sankcijas pret naudas atmazgāšanu, sacīja šie cilvēki. Daži no vismaz pusducim lietā iesaistītajiem federālajiem prokuroriem uzskata, ka jau savāktie pierādījumi attaisno agresīvu rīcību pret apmaiņu un kriminālapsūdzību izvirzīšanu pret atsevišķiem vadītājiem, tostarp dibinātāju Čanpenu Džao, sacīja divi no avotiem.

Citi ir iebilduši, ka prasa laiku, lai pārskatītu vairāk pierādījumu, sacīja avoti.

Izmeklēšanā ir iesaistīti prokurori trīs Tieslietu departamenta birojos: Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un līdzekļu atgūšanas nodaļā, kas pazīstama kā MLARS, ASV. Vašingtonas Rietumu apgabala advokātu birojs Sietlā un Nacionālā kriptovalūtas izpildes komanda.

Tieslietu departamenta noteikumos teikts, ka apsūdzības par naudas atmazgāšanu pret finanšu iestādi ir jāapstiprina MLARS vadītājam. Pārējo divu biroju vadītājiem, kā arī augstāka līmeņa Prokuratūras amatpersonām, visticamāk, arī būs jāparaksta jebkura darbība pret Binance, sacīja trīs avoti.

Veicot intervijas ar gandrīz duci cilvēku, kas ir pazīstami ar šo lietu, tostarp pašreizējo un bijušo ASV. tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas un bijušie Binance padomdevēji, kā arī uzņēmuma ierakstu pārskatīšana, medijs ir apkopojis līdz šim visaptverošāko pārskatu par to, kā izmeklēšana attīstījās un kā Binance ir centusies to novērst. Iepriekš nav ziņots par prokuroru apspriedēm par apsūdzībām Binance.

Leave a Comment