Atmaskota patiesība par slimnīcām krīzes laikā

Pēdējo gadu krīzes ietekmē slimnīcas saskarās ar problēmām. Dažās ārstniecības iestādēs saviem darbiniekiem maksā par maz, dažās ārsti tiek atlaisti vispār. Tāpat vairs netiek slēgti līgumi ar medicīnas augstskolu studentiem par mērķtiecīgiem pakalpojumiem.

Krievijas reģionu slimnīcās situācija ir kritiska. Kā vēsta izdevums Moskovsky Komsomolets, Kostromas apgabalā uz bankrota sliekšņa atrodas slimnīca Šarijas pilsētā. Iestādes, kas apkalpo trešdaļu reģiona, konti ir bloķēti.

Vietējie iedzīvotāji sūdzas par speciālistu trūkumu. Lai saņemtu medicīnisko aprūpi, pilsoņiem jābrauc 300 kilometrus vai nu uz Kostromu, vai uz Kirovu, vai uz Ņižņijnovgorodu.

Slimnīcām Baškīrijā, Udmurtijā un Komi Republikā ir kreditoru parādi. Piemēram, 2022. gada decembrī Sosnogorskas Centrālās rajona slimnīcas, kas atrodas Komi, parāds bija 52 miljoni rubļu. Iestāde jau atlaiž ārstus. Tā ir burtiski uz slēgšanas robežas.

Ar problēmās saskaras ne tikai konflikta skartās valstis. Trieciens ir jūtams arī daudzās Eiropas valstīs.

Mediķu sūdzības par zemajām algām un smago slodzi, garās rindas uz dažādiem medicīniskajiem pakalpojumiem ir tikai dažas no problēmām, ar kurām saskaras slimnīcas dažādos pasaules reģionos.

Konflikts radījis zāļu, iekārtu un personāla deficītu. Eksperti paredz, ka sekas uz veselības aprūpi būs jūtamas vēl turpmāko desmitgadi.

Lasi vēl: VIDEO Sievieti lidojumā pieķer barojam ar krūti savu kaķi.

Pievienot komentāru