Apcepti kalmāri ar maigu ķiploka mērci

Jūras velšu sezona ir atgriezusies, un, neskatoties uz ierobežotu budžetu, šodien mēs pagatavosim izsmalcinātu, taču viegli pieejamu ēdienu – ceptus kalmāru gredzenus vienkāršā olu mīklā.

Recepte ir ne tikai garšīga, bet arī ātra, izņemot vienu soli – kalmāru tīrīšanu. Ja vēlies ietaupīt laiku, vari izvēlēties jau attīrītus kalmārus, kas pieejami veikalos, taču tie parasti ir mazliet dārgāki. Kad kalmāri ir sagatavoti, sagriez tos gredzenos, kas būs cepeša galvenā sastāvdaļa.

Pirms cepšanas sagatavo vieglu mīklu – tas prasa tikai dažas olas un nedaudz miltu. Šī vienkāršā mīkla sniegs kalmāriem vieglu, kraukšķīgu apvalku, vienlaikus saglabājot to maigo un sulīgo tekstūru iekšpusē.

Kad mīkla ir gatava, sakarsē nelielu daudzumu eļļas pannā un apcep kalmāru gredzenus līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi. Rezultāts būs ideāla kombinācija – kraukšķīga ārpuse un maiga iekšpuse.

Bet tas vēl nav viss! Lai padarītu šo jūras velšu ēdienu vēl garšīgāku, papildināsim to ar ātri pagatavojamu ķiploku mērci.

Mērces bāze būs no skābā krējuma un majonēzes, kas kopā veidos krēmīgu, maigu tekstūru, vienlaikus līdzsvarojot ķiploku asumu. Papildus pievienosim saldās graudainās sinepes, kas piešķirs mērcei saldenu noti un dziļāku garšu.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Kalmāri: 600 g

Olas: 2 gab.

Ciete: 3 ēdamkarotes

Sāls: pēc garšas

Mērcei:

Majonēze: 100 g

Skābais krējums: 100 g

Graudainās sinepes: 1 ēdamkarote

Ķiploki: 3 daiviņas

Sāls: pēc garšas

Pagatavošana:

Sākam ar mērci: visas sastāvdaļas (ķiplokus rīvē uz smalkas rīves) liek bļodā un rūpīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga masa.

Mērce ir gatava pasniegšanai – tās krēmīgā tekstūra un izteiksmīgais aromāts lieliski papildinās ceptos kalmārus.

Šī ķiploku mērce ar sinepju saldumu piešķirs ēdienam papildu niansi, kas to padarīs īpaši izsmalcinātu un piemērotu jūras veltēm.

Sajauc mērci un noliek malā. Pannā uzkarsē pietiekami daudz eļļas, lai kalmāri cepoties būtu pilnībā iegremdēti. Karsē uz vidējas uguns, līdz eļļa ir gatava cepšanai.

Kalmāru gabaliņus pakāpeniski liek pannā, cepot nelielās porcijās, lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu. Katrai porcijai būs nepieciešamas tikai dažas minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Kad kalmāri ir apcepti, tos uzmanīgi liek uz papīra dvieļiem, lai liekie tauki tiktu uzsūkti. Pasniedz ceptos kalmārus kopā ar sagatavoto ķiploku mērci.

Leave a Comment