Garda un vienkārša jauno kartupelīšu recepte, kas garšos visiem

Tu būsi mums pateicīgs, ja izmēģināsi šo vienkāršo, bet gardo recepti ar jaunajiem kartupelīšiem! Šie mazie brīnumi ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, un tie lieliski sader ar dažādiem ēdieniem.

Receptē ir ietverti vienkārši sastāvdaļas un ātras sagatavošanas metodes, kas padara šo ēdienu par ideālu izvēli ikdienas vakariņām vai svinīgām maltītēm.

Jaunie kartupelīši ir īpaši, jo tiem ir delikāta garša un krēmīga tekstūra, kas izceļas, kad tos pagatavo ar garšvielām un augstvērtīgiem eļļām.

Izmantojot dažas garšvielas, piemēram, rozmarīnu un ķiplokus, tu vari piešķirt šiem kartupelīšiem vēl intensīvāku garšu. Pati recepte ir ļoti elastīga, tāpēc vari pielāgot sastāvdaļas atbilstoši savām vēlmēm un pieejamībai.

 Nepieciešams gatavošanai :

Mazi jaunie kartupeļi

Loki

Dilles

4-5 ķiploku daiviņas

Augu eļļa kartupeļu cepšanai

Sāls un pipari

Šīs vienkāršās sastāvdaļas veidos pamatu gardai un sātīgai maltītei. Jaunie kartupeļi ir ideāli piemēroti šādām receptēm, jo tie ir krēmīgi un aromātiski, kā arī saglabā savu formu cepšanas laikā. Piešķirot tiem garšvielas, piemēram, svaigus lokus un dillēm, tu radīsi patiesi atsvaidzinošu un aromātisku ēdienu, kas lieliski saderēs ar dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem.

Pagatavošana :

Uz plīts uzliec dziļo pannu un ieslēdz vidēju temperatūru, pēc tam pievieno eļļu — to vajag diezgan daudz, aptuveni pus glāzi vai vairāk.

Sasmalcini ķiploku daiviņas ar nazi, tās pievieno eļļai, lai izceltu aromātu. Ķiploki būs tikai aromāta avots, tāpēc tos nevajag pārvārīt.

Ja tev ir kartupeļi dažādās formās, tad mazākos atstāj veselos, bet lielākos sagriez 2–3 daļās, cenšoties panākt, lai tie visi būtu līdzīga izmēra. Tas palīdzēs viņiem labāk un vienmērīgāk izcepties. Kad ķiploki ir labi apcepti, noņem tos no plīts un pievieno kartupeļus aromātiskajā eļļā. Šajā procesā vāku nelieto, lai kartupeļi iegūtu zeltainu un kraukšķīgu garoziņu.

Lai pagatavotu kartupeļus, kārtīgi tos nomazgā; mizošana nav nepieciešama. Tādējādi tu saglabā visas garšas un vitamīnus!

Lai labi garšo!

Leave a Comment