Aizsardzības ministrija parakstīs līgumu par prettanku raķešu “Spike” iegādi

Pirmdien, 12. februārī, plkst. 14.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un uzņēmuma “EuroSpike” izpilddirektori Gunters Lauers (Guenter Lauer) un Arie Lapidots (Arie Lapidot) Aizsardzības ministrijā parakstīs līgumu par Izraēlā ražoto dažāda veida prettanku raķešu sistēmu “Spike” iegādi 108 miljonu eiro vērtībā.

Prettanku ieroču spēju attīstīšana ir viena no aizsardzības nozares prioritātēm, un prettanku raķešu sistēmas “Spike” atzītas par atbilstošākajām Nacionālo bruņoto spēku operacionālajām prasībām. Jauniegādātās raķešu sistēmas “Spike”, kas papildinās līdzšinējos šī bruņojuma krājumus, ievērojami stiprinās Nacionālo bruņoto spēku regulāro vienību un Zemessardzes kaujas spējas.

Tāpat ar prettanku raķetēm “Spike” tiks aprīkota no Lielbritānijas iegādātā kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnika “CVR(T)”.

Izraēlā ražotās prettanku raķešu sistēmas “Spike” ir viens no modernākajiem sava profila ieročiem pasaulē. “Spike” sistēmas sastāv no ceturtās un piektās paaudzes elektro-optisko raķešu sistēmām, kas nodrošina augstu trāpījuma precizitāti un spēj iznīcināt dažāda veida bruņutehniku, tai skaitā kaujas tankus.

“Spike” sistēmā iebūvētā datu pārraides sakaru funkcija starp raķeti un vadības palaišanas iekārtu ļauj iekārtas operatoriem palikt pretiniekam neredzamiem un neaizsniedzamiem, tajā pašā laikā saglabājot pilnīgu kontroli pār izšautajām raķetēm.

Prettanku raķešu sistēmas “Spike” tiek izmantotas 28 valstu armiju bruņojumā, tai skaitā Lietuvas, Polijas, Somijas un Vācijas bruņotajos spēkos.

Plānots, ka prettanku raķešu sistēmas “Spike” Latvijai tiks piegādātas pakāpeniski līdz 2023. gadam.

Prettanku raķešu sistēmu “Spike” ražošanā un piegādē kā apakšuzņēmumi iesaistīsies arī starptautiskie uzņēmumi “Rafael Advanced Defense Systems”, “Diehl Defense GmbH & Co. KG” un “Rheinmetall Electronics (RME)”.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties līguma parakstīšanas ceremonijā un preses iespējā, 12. februārī līdz plkst. 13.45 ierodoties Aizsardzības ministrijā, Kr.Valdemāra ielā 10/12.

Lūdzam pieteikt savu dalību pasākumā līdz 12. februāra plkst. 10.00, rakstot uz e-pastu: [email protected] un norādot vārdu, uzvārdu un pārstāvēto plašsaziņas līdzekli. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti.

Pievienot komentāru