Plānās un pavisam gardās krējuma pankūkas ar kefīru

Masļeņica turpinās, un pankūku prieki joprojām ir pilnā sparā! Šoreiz aicinu jūs izmēģināt jaunu versiju — kefīra pankūkas. Tās ir ne tikai viegli pagatavojamas, bet arī izceļas ar īpašu maigumu un gaisīgumu.

Šo pankūku tekstūra ir pārsteidzoši viegla, un tās ir ļoti daudzpusīgas – gluži kā plānās pankūkas ar pienu, kefīra versija lieliski sader gan ar saldiem, gan sāļiem pildījumiem.

Lai gan gatavošana nav sarežģīta, rezultāts patiesi pārsteidz – pankūkas ir tik gardas, ka tās kļūs par jūsu jauno iecienītāko recepti. Un, ja vēlaties ietaupīt laiku, tās varat izcept jau iepriekšējā vakarā.

No rīta atliks vien piepildīt pankūkas, piemēram, ar biezpienu vai kādu citu iecienītu pildījumu, un uzsildīt. Tas būs ātrs un vienkāršs veids, kā sākt dienu ar siltām, gardām brokastīm, kas noteikti iepriecinās gan jūs, gan jūsu tuviniekus.

Sastāvdaļas 25–30 mazām pankūkām:

320 g velku miltu

1 ēd.k. cukura

1/4 tējk. sāls

1/2 tējk. sodas

500 ml kefīra

2 olas

300 ml verdoša ūdens

Lai pagatavotu šīs garšīgās pankūkas, vispirms sajauciet miltus, cukuru, sāli un sodu lielā bļodā. Rūpīgi samaisiet šos sausos ingredientus, lai garšas sadalītos vienmērīgi. Tad pievienojiet olas un kefīru, kas piešķirs pankūkām vieglu un maigu struktūru. Visu rūpīgi samaisiet, līdz iegūstat gludu masu bez kunkuļiem.

Kad mīkla ir gatava, pievienojiet verdošu ūdeni un ātri samaisiet ar putojamo slotiņu vai mikseri, lai mīkla kļūtu vēl viendabīgāka un vieglāka. Šīs pankūkas sanāk īpaši plānas un maigas, padarot tās par lielisku izvēli gan saldiem, gan sāļiem pildījumiem.

Ja vēlaties, varat tās izcept iepriekšējā vakarā un uzsildīt brokastīm – vienkārši pievienojiet vēlamo pildījumu, piemēram, biezpienu, ievārījumu vai zaļumus. Šis ir ātrs un garšīgs risinājums, kas noteikti iepriecinās jūsu ģimeni.

Kad pankūku mīkla ir gatava, laiks ķerties pie cepšanas. Lai iegūtu ideālas pankūkas, svarīgi ir labi sakarsēt pannu un nedaudz to ietaukot. Kad panna ir pietiekami karsta, uzmanīgi ielejiet nelielu mīklas daudzumu uz pannas, izklājot to vienmērīgā kārtā.

Cepiet pankūkas, līdz tās kļūst zeltainas un kraukšķīgas no abām pusēm. Parasti tas prasa aptuveni 1–2 minūtes katrā pusē, bet tas var atšķirties atkarībā no pannas karstuma un mīklas biezuma.

Ja nepieciešams, pievienojiet nelielu daudzumu eļļas vai sviesta, lai pankūkas būtu viegli apgriezt un saglabātu kraukšķīgo tekstūru.

Leave a Comment