Cūkgaļa wok pannā ar dārzeņiem un pikanto medus mērci

Cūkgaļas fileja vok pannā ar dārzeņiem un aromātisku saldskābo mērci

Vai esat noguruši no klasiskajiem ēdieniem, piemēram, kartupeļiem? Es pati esmu pamanījusi, ka mūsu ģimenes ēdienkartē tie arvien retāk parādās. Varbūt ir laiks pamēģināt ko jaunu un ieviest svaigas garšas?

Šodien piedāvāju jums gardu un ātri pagatavojamu recepti, kurā galvenā loma atvēlēta sulīgai cūkgaļas filejai, kas vok pannā apcepta ar kraukšķīgiem sezonas dārzeņiem un neatvairāmi garšīgu saldskābo mērci.

Šis ēdiens ir ne tikai garšas bagātīgs, bet arī vizuāli pievilcīgs un pilns ar vitamīniem. Vok pannā pagatavotie dārzeņi saglabā savu svaigumu un kraukšķīgumu, kas lieliski papildina mīksto cūkgaļu. Dārzeņu izvēli varat variēt pēc saviem ieskatiem, bet man vislabāk patīk izmantot vasaras dārzeņus – cukini, papriku, un burkānus, kas piešķir ēdienam gan saldumu, gan krāsainību.

Neaizmirsīsim arī par garšvielām – tās ir tas, kas piešķir šim ēdienam tā izteiksmīgo un piesātināto garšu.

Viens no lielākajiem šī ēdiena plusiem ir tā daudzpusība piedevu ziņā. Lai gan kartupeļi manā ēdienkartē ir kļuvuši retāki, esmu atradusi tikpat gardas alternatīvas. Vokā pagatavoto cūkgaļu visbiežāk pasniedzu ar nūdelēm, īpaši rīsu nūdelēm, kas lieliski sader ar saldskābo mērci. Ja vēlaties vienkāršāku risinājumu, spageti no cietajiem kviešiem būs lieliska izvēle – tās piešķirs ēdienam vēl lielāku sātīgumu.

Šī ir recepte, kas palīdz izkļūt no kulinārās rutīnas, piedāvājot svaigumu, krāsas un bagātīgas garšas ikdienas maltītēs.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • Cūkgaļas fileja – 700 g
  • Vidējs burkāns – 1 gab.
  • Mazs saldais pipars – 1 gab.
  • Mazs cukini – 1 gab.
  • Mazs baklažāns – 1 gab.
  • Ķiploka daiviņas – 3 gab.
  • Svaigs ingvers – 30 g

Mērcei:

Sojas mērce – 4 ēd.k.

Ābolu sidra etiķis – 2 ēd.k.

Medus – 3 ēd.k.

Čili pulveris – 1/4 tējk.

Kukurūzas ciete – 2 tējk.

Kečups – 3 ēd.k.

Pagatavošanas instrukcija:

Cūkgaļu sagrieziet plānos gabaliņos. Burkānu sagrieziet kubiņos, cukini un baklažānu – daiviņās, bet piparu – biezās strēmelītēs.

Uzkarsējiet vokpannā vai dziļā pannā 2 ēdamkarotes augu eļļas uz lielas uguns. Ātri apcepiet cūkgaļu vairākās porcijās, līdz tā ir zeltaini brūna. Pārnesiet uz šķīvja.

Pannā lieciet burkānus un maisot apcepiet 1 minūti.

Pievienojiet papriku, baklažānu un cukini, apcepiet, maisot, vēl 2-3 minūtes, līdz dārzeņi sāk kļūt mīksti, bet saglabā kraukšķīgumu.

Pievienojiet pannā smalki sagrieztu ķiploku un ingveru, un apcepiet vēl 1 minūti, līdz tie sāk izdalīt aromātu.

Mērcei sajauciet visas sastāvdaļas vienā traukā, līdz tās ir labi apvienojušās.

Ielejiet mērci wok pannā, pievienojiet apcepto cūkgaļu un vāriet, maisot, līdz mērce sabiezē un pārklāj dārzeņus un gaļu, aptuveni 1-2 minūtes.

Pasniedziet ēdienu ar nūdelēm vai rīsiem.

Leave a Comment