Vienkārši un ērti mājās pagatavojami cīsiņi mīklā

Desiņas mīklā ir vienkārša, taču ļoti populāra uzkoda, ko viegli pagatavot gan mājās, gan baudīt dažādās konditorejās. Lai arī šķiet vienkāršs ēdiens, šī uzkoda izceļas ar savu īpašo garšu un tekstūru, kas padara to ne tikai pievilcīgu, bet arī baudāmu gan lieliem, gan maziem.

Šis gardums sastāv no desiņas, kas ietīta mīklā, un, lai tas izdotos izcili, svarīga ir gan desas, gan mīklas kvalitāte.

Izvēloties desiņas, ieteicams ņemt sulīgas un garšīgas cīsiņus vai citus desu veidus, kas jums patīk. Īpaši labi šim ēdienam der mazās “bērnu” desiņas, kuras ir lieliski piemērotas kā viegla uzkoda gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šajā receptē paredzēts izmantot aptuveni 12 mazas desiņas, bet, ja izvēlaties lielākas desas, tad būs apmēram 8 porcijas.

Otrs būtisks faktors ir mīkla. Tai jābūt ne tikai mīkstai, bet arī pietiekami kraukšķīgai, lai piešķirtu uzkodai tās neatkārtojamo struktūru.

Šajā receptē izmantotā mīkla ir vienkārša, taču lieliski sabalansēta, kas ideāli papildina desiņu garšu. Tai ir laba elastība, kas ļauj viegli aptīt mīklu ap desiņām. Cepot, tā iegūst patīkamu tekstūru, ar nedaudz kraukšķīgu virsmu un maigu iekšpusi.

 

Sastāvdaļas 12 gabaliem:

– Mazās desiņas – 12 gab.
– Sausais tūlītējais raugs – 7 g
– Cukurs – 1 ēd.k.
– Piens – 230 ml
– Sviests – 50 g
– Sāls – 1/4 tējk.
– Milti – 330 g

Sāciet ar rauga aktivizēšanu, atšķaidot to siltā pienā (apmēram 42 grādu temperatūrā). Pievienojiet cukuru, kārtīgi samaisiet un ļaujiet nostāvēties, līdz virsma sāk putot un parādās vāciņš, kas liecina par rauga aktivitāti (aptuveni 10-15 minūtes). Šis process ir svarīgs, jo aktīvs raugs nodrošinās, ka mīkla labi uzrūgs.

Lielā bļodā izsijā miltus un sāli. Izsijāšana palīdz gaisam iekļūt miltos, padarot mīklu vieglāku un gaisīgāku. Pievienojiet piena un rauga maisījumu, kā arī izkausētu sviestu (pārliecinieties, ka sviests nav karsts, jo tas var iznīcināt raugu).

Rūpīgi samīciet sastāvdaļas, līdz iegūstat gludu un nelipīgu mīklu. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl miltus, bet piesargieties, lai mīkla nepārāk stingra, jo tas var ietekmēt galaprodukta tekstūru.

Lūk, pārveidota versija:

Sagatavošana:

Izrullējiet katru bumbiņu aplī un centrā ievietojiet desu.

Veiciet iegriezumus no desas līdz malām.

Ietinšana:

Aptiniet augšējo un apakšējo sloksņu pārus ap desu.

Pēc tam, pa vienam, lieciet sloksnes uz desas, it kā veidotu autiņus.

Ja nepieciešami papildinājumi vai izmaiņas, droši saki

Lūk, cita veida pārveidotā versija:

1. Novietojiet desiņas uz cepešpannas un ļaujiet tām uzrūgt apmēram 30-40 minūtes.

2. Pēc tam apsmērējiet dzeltenumus ar dažām karotēm atšķaidīta piena un ievietojiet pannas cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem.

3. Cepiet, līdz desiņas ir gatavas un iegūst zeltaini brūnu krāsu, aptuveni 20-25 minūtes. Pasniedziet siltas.

Ja ir vēlme pēc citām izmaiņām, droši sakiet!

Leave a Comment