Populārais zīmols Next var slēgt veikalus, ja vienāda atalgojuma apelācija neizdosies

Britu lielveikalu mazumtirgotājs Next ir brīdinājis, ka tas var būt spiests slēgt veikalus, ja tā apelācija pret spriedumu par vienlīdzīgu atalgojumu neizdosies.

Darba tiesa augustā konstatēja, ka 3500 veikalu darbinieki, kuru vidū pārsvarā ir sievietes, ir diskriminēti, jo viņi saņem mazāku atalgojumu nekā viņu galvenokārt vīriešu kārtas kolēģi noliktavās.

Pusgada rezultātos Next paziņoja, ka “neizbēgami daži no mūsu veikaliem vairs nebūs dzīvotspējīgi, ja šis spriedums tiks apstiprināts apelācijas procesā”.

Tajā pašā laikā Next paaugstināja peļņas prognozi kārtējam gadam līdz gandrīz 1 miljardam sterliņu mārciņu.

Ceturtdien mazumtirgotājs apstiprināja plānus pārsūdzēt nolēmumu, kas varētu likt tam izmaksāt vairāk nekā 30 miljonus sterliņu mārciņu 3500 pašreizējiem un bijušajiem darbiniekiem.

Uzņēmums apgalvoja, ka noliktavu darbiniekiem tiek maksāts vairāk nekā veikalu darbiniekiem plašākā darba tirgū.

Next paziņoja, ka ir “ļoti pārliecināts” par savu apelācijas pamatojumu, taču brīdināja, ka “iespējamā (bet maz ticamā) gadījumā”, ja tas zaudēs, “grupai radīsies finansiālas izmaksas un turpmākas darbības izmaksas”.

Uzņēmums norādīja: “Katrs no mūsu veikaliem tiek uzskatīts par patstāvīgu uzņēmumu, un, lai tos vispār atvērtu un turpinātu tirdzniecību pēc nomas līguma atjaunošanas, tiem ir jāpaliek rentabliem individuāli.”

Tikmēr Next paziņoja savus finanšu gada pirmā pusgada rezultātus.

Kopumā Next pārdošanas apjoms sešos mēnešos līdz 27. jūlijam pieauga par 8 % līdz 2,9 miljardiem sterliņu mārciņu, bet peļņa pirms nodokļu nomaksas palielinājās par 7,1 % līdz 452 miljoniem sterliņu mārciņu.

Mazumtirgotājs paaugstināja pilna gada peļņas prognozi par 15 miljoniem mārciņu līdz 995 miljoniem mārciņu.

Mazumtirgotājs paziņoja, ka pirmajā pusgadā pārdošanas apjomi ārzemēs ir palielinājušies, pateicoties tādiem pakalpojumiem kā Netflix, Amazon Prime un TikTok, kas “iepazīstina” cilvēkus ar starptautiskām modes tendencēm.

Uzņēmums norādīja, ka tā rezultāti ir labāki turīgākajās valstīs, kas ģeogrāfiski atrodas tuvāk Apvienotajai Karalistei, bet paziņoja, ka tas paplašina darbību tālāk, piemēram, Indijā, un mērķtiecīgi strādā ar klientiem Japānā, Ķīnā un Austrālijā, kā arī citās valstīs.

“Globālā izklaide iepazīstina cilvēkus ar starptautiskām modes tendencēm tādā veidā, kā tas līdz šim nav bijis iespējams – padomājiet par Netflix, Amazon Prime, YouTube un TikTok globālo pārklājumu,” tā sacīja uzņēmums.

“Starptautiskie plašsaziņas līdzekļi un globālie zīmoli iepazīstina mūs ar jaunām idejām. Tie arī padara pieņemamāku izskatu, kas citādi varētu šķist pārāk radikāls.”

Next norādīja, ka pārdošanas apjomi ir visaugstākie kontinentālajā Eiropā. Lai gan tas teica: “Starp dažādām kultūrām un klimatiskajiem apstākļiem pastāv ievērojamas atšķirības”, piebilstot: “Ziemeļeiropā mums klājas daudz labāk nekā Dienvideiropā”.

Visstraujāk augošais tirgus bija Amerikā, kur pārdošanas apjomi pieauga par 67 %.

Next pārdošanas apjomu ārzemēs galvenokārt veidoja tā paša zīmola preces, taču Next norādīja, ka pēdējos gados iegādātie modes uzņēmumi, tostarp Friends Like These, Cath Kidston un Reiss, arī ir kļuvuši arvien populārāki, veidojot 42 % no pārdošanas apjoma tiešsaistē.

Uzņēmums plāno palielināt mārketinga izdevumus ārzemēs no 24 miljoniem līdz 41 miljonam sterliņu mārciņu.

Apvienotajā Karalistē uzņēmuma zīmola apģērbu pārdošanas apjomi samazinājās par 0,9 %, ko uzņēmums skaidro ar vēsāku vasaru nekā iepriekšējā gadā.

Leave a Comment