Perfekti garšīga jebkurā laikā! Ātri un viegli pagatavojama Taivānas vista

Šī ir neticami garšīga Taivānas stila vistas recepte, ko var pagatavot ne tikai no vistas augšstilbiem, bet arī, piemēram, no vistas spārniņiem.

Ja izvēlaties pagatavot spārniņus, tie būs jānovārī ilgāk nekā augšstilbi. Sākotnējā receptē tiek izmantots Shaoxing vīns, kas ir tradicionāls ķīniešu alkoholiskais dzēriens, kas tiek ražots uz rīsu bāzes.

Taču, ja šis dzēriens nav viegli pieejams, varat to aizstāt ar sauso baltvīnu, piemēram, Chardonnay, kas ir tuvāk pieejamais alternatīvais produkts mūsu apstākļos.

Šī aizvietošana ļaus saglabāt receptes autentisko garšu, vienlaikus padarot to pieejamāku ikvienam. Noteikti izmēģiniet šo recepti, lai izbaudītu unikālu un aromātisku ēdienu, kas noderēs gan ikdienas maltītēm, gan īpašiem gadījumiem.

Sastāvdaļas 4 porcijām : Fonds vistas ciskas 8 gab. ķiploku 10 zobs ingvera sakne 30 grami žāvēti čili 2 gab. sezama eļļa 1 tējk. sojas mērce 50 ml. tumšā sojas mērce 1 ēd.k. sausais baltvīns 100 ml. cukurs 2 ēd.k. liels ķekars zaļā bazilika 30 grami

Lai sagatavotu šo garšīgo ēdienu, pirmkārt, no vistas augšstilbiem jāizņem kauli. Pēc tam sagriežam katru augšstilbu 3-4 gabalos, atkarībā no tā, cik lieli vai mazi jūs vēlaties, lai tie būtu. Šādi sagatavotie vistas gabali ir gatavi turpmākajai apstrādei.

Turpināsim ar pannas sagatavošanu. Uz lielas uguns uzkarsējiet 1 ēdamkaroti parasto dārzeņu eļļas un 1 tējkaroti sezama eļļas. Šī eļļas kombinācija piešķirs ēdienam gan patīkamu aromātu, gan arī bagātīgu garšu. Kad eļļas ir pilnībā uzsildītas un sāk parādīties mazi dūmi, uzmanīgi ievietojiet pannā sagatavotos vistas gabalus.

Cepiet vistas gabalus no abām pusēm, līdz tie iegūst zeltaini brūnu krāsu. Šī cepšanas metode nodrošina, ka vistas gabali ir kraukšķīgi ārpusē, bet paliek sulīgi iekšpusē. Pārliecinieties, ka neesat pārpildījis pannu, lai vistas gabali varētu vienmērīgi apcepties, un, ja nepieciešams, cepiet tos porcijās.

Kad vistas gabali ir izcepti līdz vēlamajam kraukšķīgumam un zeltainajai krāsai, izņemiet tos no pannas un novietojiet uz papīra dvieļiem, lai noņemtu lieko eļļu. Sagatavojiet pārējo mērci vai piedevas atbilstoši receptei, un pasniedziet šo garšīgo ēdienu ar jūsu izvēlētajiem papildinājumiem.

Pievienojiet rupji sakapātus ķiplokus, ingveru un kaltētus piparus.

Cep apmēram minūti. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un uzvāra.

Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns, līdz vista ir gatava. Ciskas gaļas gadījumā tas būs apmēram 10 minūtes. Ja gatavojat falangās sagrieztus spārnus, tad vāriet uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm. Pasniedzot sajauc vistu ar rupji sakapātu baziliku.

Leave a Comment