Kas ir melnbaltā domāšana, kāpēc tā ir nevēlama un kā tā ietekmē veiksmi?

Melnbaltā domāšana ir diezgan izplatīta. Bioenerģijas un psiholoģijas jomas eksperti pastāstīja, kas tas ir, ko tas nozīmē veiksmei un liktenim un kā ar to cīnīties.

Kas ir melnbaltā domāšana

Tas ir tad, kad cilvēks nekam neredz vidu. Viņam nav “pelēka”, bet tikai “balta” vai “melna”. Šādi cilvēki notikumiem un citiem cilvēkiem pieliek noteiktas etiķetes. Piemēram, ja kāds kļūdījies uzreiz ir slikts – bez “bet” un “ja”.

Ja gada laikā neizdevās gūt finansiālu peļņu, tas uzreiz ir slikts gads. Dzīve ir vai nu laba un brīnišķīga, vai arī briesmīga. Šādi cilvēki visu redz divos stāvokļos, kas var šķist loģiski un vienkārši, taču patiesībā tas ne vienmēr ir labi.

Tas nāk par labu psihei, jo tā mēs pasargājamies no satraukuma un liekām raizēm. Gadās arī, ka tieksme uz melnbalto domāšanu parādās noteiktu rakstura īpašību un dvēseles dēļ.

Tas ir izplatīts manipulatoriem, toksiskiem cilvēkiem un narcistiem. Tas ir rezultāts tam, ka cilvēks vēlas atrast savu labumu. Tas ir sava veida triks, kas ļauj nepievērst uzmanību dažām sīkumiem.

Diemžēl dažreiz šāda domāšana var liecināt par cilvēka stulbumu. Tas vienkāršo visu, kas mums kaut kādu iemeslu dēļ nav dots saprast. Ja cilvēks mūs nesaprot vai mums nepiekrīt, viņš ir muļķis. Esiet piesardzīgs pret cilvēkiem ar šādu domāšanas veidu, jo jūs nevarēsit viņus ne par ko pārliecināt.

Kāpēc šāda domāšana ir bīstama?

Tas noteikti var sabojāt jūsu dzīvi, atņemt jums veiksmi un novirzīt jūsu likteni uz slikto pusi. Ja pamanāt sevī šīs uzvedības norādes, jums noteikti ir jādara kaut kas lietas labā.

Kad jūs domājat melnā un baltā krāsā, jums sāk rasties arvien vairāk problēmu sazināties ar cilvēkiem . Visticamāk, piedzīvosi lielas grūtības darbā un mīlestībā. Cilvēki nevēlēsies ar jums runāt, jo ir grūti jūs pārliecināt.

Lasi vēl: Gaidiet nepatikšanas: 9 sapņi, kas sola nepatikšanas, un 9 veidi, kā novērst nelaimi

Turklāt cilvēki ar melnbaltu domāšanas veidu bieži zaudē veiksmi . Viņi domā, ka, tā kā viņiem ar pirmo reizi kaut kas neizdevās, šī darbība viņiem nav radīta. Viņi mēdz pamest iesākto. Veiksme no šādiem cilvēkiem novēršas ļoti ātri, jo viņi domā negatīvi.

Kā atbrīvoties no melnbaltās domāšanas

Mēģiniet pieņemt faktu, ka jūs varat kļūdīties . Tas ir pilnīgi normāli, jo ir ārkārtīgi grūti vienmēr un jebkuros apstākļos būt taisnībai. Cilvēki jūs cienīs par to, ka jūs pieņemat, ja jūs kļūdāties.

Mēģiniet atvērties jaunām lietām . Ļoti bieži cilvēki ar šāda veida domāšanu ir slēgti jaunai informācijai un faktiem. Viņi ir ļoti konservatīvi, tāpēc dzīvo savā stereotipu pasaulē. Nekādā gadījumā nepieņemiet klišejas kā patiesību, kā arī kāda cita vai savu iedibināto viedokli. Esiet gatavi to mainīt. Nebaidieties sev pateikt: “Ko darīt, ja es kļūdos?”

Likvidējiet no ikdienas lietošanas visus vārdus, kas saistīti ar polāro domāšanu . Izslēdziet no viņu vārdu krājuma tādus vārdus kā “nekad”, “vienmēr”, “tikai”. Tava dzīve pamazām sāks mainīties, jo pārstāsi dzīvot pēc principa “visu vai neko”.

Paralēli tam eksperti iesaka iepazīties ar  padomiem, kā ieprogrammēt savu domāšanu labākai dzīvei. Atcerieties, ka jūsu gaišā nākotne 99% ir atkarīga no jums. Veiksme un nejaušība veido ne vairāk kā procentuālo daļu notikumu. Ir pienācis laiks savest kopā un rīkoties.

Leave a Comment