Ātri un vairāk nekā vienkārši! Vistas voks zemesriekstu mērcītē ar dārzeņiem

Šajā laikā esmu bieži gatavojis dažādus ēdienus savai ģimenei un atklājusi daudz jaunas lietas.

Laika gaitā esmu izstrādājis daudzas interesantas un garšīgas variācijas, kas katru maltīti padara īpašu un unikālu.

Šodienas ēdienkarte nav izņēmums – gatavoju šķietami vienkāršu ēdienu, bet ar pavisam neparastu pieskārienu. Šodien mūsu galdā būs banāla vista, bet ar ļoti neparastu un aromātisku mērci, kas gatavota uz zemesriekstu sviesta un sezama eļļas bāzes.

Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī spilgts, pilns ar austrumnieciskiem toņiem, kas padara to tik īpašu.

Mērce piešķir vistas gaļai bagātīgu garšu, kuru ir grūti aizmirst. Šī ir viena no tām receptēm, kas noteikti paliks jūsu atmiņā uz ilgu laiku.

Piemērota piedeva šādam ēdienam ir vai nu rīsi, vai nūdeles – šeit var izvēlēties no dažādiem veidiem, piemēram, olu nūdeles, udonu, sobu vai pat spageti.

Katrs no šiem variantiem sniedz ēdienam atšķirīgu raksturu, padarot to daudzveidīgu un interesantu.

Sastāvdaļas 4 porcijām : vistas fileja 600 grami lieli saldie pipari 1 gab brokoļi 200 grami ķiploku 3 zobs ingvera sakne 20 grami zaļie sīpoli 20 grami Mērce zemesriekstu sviests 50 grami sojas mērce 60 grami saldais čili 30 grami cukurs 25 grami ābolu sidra etiķis 25 grami kokosriekstu piens 100 grami kukurūzas ciete 1 tējk.

Ēdienu gatavošanas recepte : Vistas fileju sagriež plānos gabaliņos.

Pipari sagriežam ne pārāk rupji (es sagriežu trīsstūrveida gabaliņos), brokoļus sagriežam mazos ziediņos, smalki sagriežam ķiplokus un ingveru. Mērcei bļodā sajauc visas sastāvdaļas.

Uzkarsē 2 ēdamkarotes vokpannā vai lielā dziļā pannā uz lielas uguns. augu eļļa. Pāris partijās apcep vistas fileju, nepārtraukti maisot, burtiski pusotru minūti katrā partijā. Pārnes uz šķīvi. Vok pannā liek papriku un brokoļus un maisot apcep pāris minūtes. Dārzeņiem jāpaliek maigi kraukšķīgiem.

Pievienojiet ingveru un ķiplokus.

Maisot apcep apmēram 30 sekundes. Lieciet vistu atpakaļ wok pannā.

elejiet mērci un samaisiet. Vāra, maisot, apmēram minūti, līdz mērce sabiezē. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus zaļos sīpolus. Pasniedz ar nūdelēm vai rīsiem. Pasniedzot pārkaisu ar sīpolu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Leave a Comment