Vienkārši un ļoti gardi! Omītes iemīļoti gardās Kabaču kotletes

Šķiet, ka cukini trakums ir pilnībā pārņēmis visus, un, ja esi arī pievienojies šim dārzeņu cienītāju pulkam, tad noteikti turpini sekot līdzi manām receptēm ar šo gardo un universālo dārzeni.

Šodien es vēlos padalīties ar jaunu cukīni kotlešu recepti, kuru, iespējams, vērtēsiet tikpat augstu kā es. Lieki piebilst, ka tās ir ne tikai ļoti garšīgas, bet arī viegli pagatavojamas!

Pievienojot auzu pārslas un rīvmaizi, kotletes iegūst pārsteidzoši patīkamu, gaļai līdzīgu tekstūru, kas, cepot, paliek stingra un nesadalās. Tas padara šīs kotletes ne tikai veselīgas, bet arī ļoti sātīgas.

Manuprāt, vislabākais veids, kā šīs kotletes pasniegt, ir vienkārši ar sālītu skābo krējumu.

Krējuma maigums lieliski papildina cukīni svaigumu un dod patīkamu kontrastu katrā kumosā.

Tomēr, ja vēlies padarīt maltīti sātīgāku, lieliska kombinācija būs arī ar kartupeļu biezeni vai, ja vēlies vieglāku alternatīvu, varat kotletes pasniegt kopā ar viegli tvaicētiem dārzeņiem vai salātiem.

Vēl viena lieliska ideja ir šīs kotletes izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem, piemēram, cepetim vai sautējumam, padarot maltīti daudzveidīgāku un bagātāku.

Neatkarīgi no tā, kā izvēlēsieties šīs kotletes pasniegt, esmu pārliecināta, ka tās kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem cukīni ēdieniem.

Sastāvdaļas 4 porcijām : cukini 700 grami ķiploku 2 krustnagliņas mazs sīpols 1 gab milti 2 ēd.k. auzu pārslu 4 ēd.k. rīvmaizes 3 ēd.k. olas 2 gab. sāls un pipari pēc garšas Maizes cepšana rīvmaizes 150 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : Cukini sasmalcina uz rupjās rīves, pievieno sāli un atstāj uz 10 minūtēm.

Izspiediet šķidrumu un izlejiet to. Cukini masai pievieno olas, ķiplokus, auzu pārslas, miltus, rīvmaizi un smalki sagrieztu sīpolu. Sāls un pipari.

Labi samaisiet un ļaujiet maisījumam nostāvēties 10 minūtes. Tad veidojam jebkuras formas kotletes – man ir paplāksnes. Apcep tos rīvmaizē.

Cep augu eļļā uz vidēji lielas uguns pannā, apmēram pāris minūtes no katras puses.

Lai labi garšo!

Leave a Comment