Pats īstākais un gardākais Amerikas virtulis

“Tev nekad nevar būt par daudz virtuļu,” ar smaidu teica Tanja, atverot jaunu rauga paciņu, gatava ķerties pie darba.

Virtuļi viņai vienmēr bija bijuši kā sava veida izaicinājums – līdzīgi kā meklēt ideālo kartupeļu kūkas recepti. Neskatoties uz to, cik daudz virtuļu recepšu bija izmēģinātas, vēlme atrast to vienu, nevainojamo variantu nekad nebija zudusi.

“Katru reizi, kad uzcepu jaunu partiju, es ceru, ka tieši šī būs tā recepte, kas beidzot sniegs pilnīgu gandarījumu,” Tanja turpināja, rūpīgi samaisot sastāvdaļas.

Un, izrādās, šī recepte, ko viņa atrada kādā no Amerikas kulinārijas vietnēm, tiešām izrādījās veiksmīga.

“Šie varētu būt labākie virtuļi, ko jebkad esmu cepusi!” viņa ar lepnumu paziņoja.

Tie ne tikai bija mīksti un gaisīgi tieši pēc cepšanas, bet arī saglabāja svaigumu un mīkstumu pat nākamajā dienā – ko iepriekšējās receptēs nebija iespējams panākt. Parasti virtuļi, kad atdziest, zaudē savu sākotnējo tekstūru un kļūst cietāki, taču šī recepte bija atšķirīga.

Virtuļu skaistums slēpjas to vienkāršībā, bet arī daudzveidībā – tie ir piemēroti gan brokastīm, gan pēcpusdienas uzkodām, gan īpašiem svētku brīžiem.

Pateicoties šai receptei, Tanjas meklējumi, šķiet, beidzot bija vainagojušies ar panākumiem.

Sastāvdaļas 22 gabaliņiem :kviešu milti 550 grami cukurs 160 grami ātras darbības (ātrais) sausais raugs (apmēram 2 tējk.) 15 grami sāls 1/2 tējk. pienu 170 ml. olas 2 gab. sviests 150 grami augu eļļa pūdercukurs apkaisīšanai 25 grami kanēlis apkaisīšanai 5 grami.

Ēdienu gatavošanas recepte : Izšķīdiniet raugu pienā. Pievieno istabas temperatūrā izkausētu sviestu, pievieno olas, cukuru un sāli. Sajauc. Pamazām pievienojot miltus, mīciet mīkstu, nelipīgu mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, lai mīkla būtu mīksta, elastīga un nelīp pie rokām. Tomēr tam nav jābūt ļoti stāvam.

No mīklas veido bumbu, liek ietaukotā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uzrūgt. Tas prasīs apmēram 1,5-2 stundas – šajā laikā mīklai vajadzētu dubultoties. Mīklu noduram un izrullējam apmēram 2 cm biezā kārtā.

Izmantojot iecirtumu, izgrieziet apļus (manējie ir 8 cm).

Izmantojot mazāka diametra iegriezumu, izgrieziet caurumus centrā. Formas sasmalcinām, izrullējam un atkal izgriežam.

Atstājiet 15-20 minūtes istabas temperatūrā, lai gabali saskan. Uzkarsē eļļu un apcep virtuļus uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai no abām pusēm, apmēram 3 minūtes katrā pusē.

Pārnes uz papīra dvieļiem.

Pēc tam apviļā pūdercukura un kanēļa maisījumā.

Nu jums ir iegūti īstākie Amerikāņu virtuļi 🙂

Leave a Comment