Kraukšķīgi maigās banānu smalkmaizītes ar šokolādi un riekstiem

Šie brīnišķīgie aromātiskie mafini ar kraukšķīgu virsu ir īsts kulinārijas mākslas šedevrs, kas noteikti kļūs par iecienītu jūsu receptērijā.

Neskatoties uz to, ka sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas un pagatavošanas process nav sarežģīts, gala rezultāts ir pārsteidzoši izsmalcināts. Šo mafinu noslēpums slēpjas tieši streusel virsā, kas rada ne tikai vizuāli pievilcīgu, bet arī teksturāli interesantu kontrastu ar mīksto un sulīgo mafinu drupatu.

Kraukšķīgā streusela slānis, apvienojumā ar bagātīgo banānu un šokolādes garšu, rada harmonisku un apburošu garšu kompozīciju, kas ir ne tikai baudāma, bet arī neatvairāma.

Banānu un šokolādes kombinācija ir viena no tām klasiskajām garšu kombinācijām, kas nekad nepievils un vienmēr nodrošinās uzvaru, neatkarīgi no tā, kāda recepte tiek izmantota.

Šajos mafinos šī kombinācija ir apvienota tādā veidā, kas akcentē gan banānu dabīgo saldumu, gan šokolādes dziļo, bagātīgo garšu. Tā ir perfektā simbioze, kas noteikti iekaros jūsu sirdi un garšas kārpiņas.

Šīs smalkmaizītes ir ne tikai izcili garšīgas, bet arī praktiskas. Tās labi glabājas cieši noslēgtā traukā līdz pat nedēļai, saglabājot savu svaigumu un garšu. Tomēr, ja vēlaties izbaudīt streusela kraukšķīgumu pilnībā, vislabāk tās ir ēst uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr tās vēl ir siltas un svaigas.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem : Mīklu banāni 200 grami cukurs 130 grami augu eļļa 50 grami olas 2 gab. cepamais pulveris 2/3 tējk. soda 1/3 tējk. sāls 1/4 tējk. kviešu milti 200 grami tumšā šokolāde 70 grami valrieksti 70 grami Streusel cukurs 30 grami kviešu milti 50 grami sviests 30 grami

Sagatavojiet streuseli. Lai to izdarītu, bļodā sajauc istabas temperatūras sviestu, cukuru un miltus. Sasmalciniet ar dakšiņu, līdz izveidojas rupjas drupatas, vai berzējiet ar pirkstiem.

Ieliekam ledusskapī. Sasmalciniet riekstus un šokolādi mazos gabaliņos.

Sasmalciniet banānus ar kartupeļu smalcinātāju rupjā biezenī. Pievieno cukuru, sviestu un olas, sakuļ ar putotāju līdz gludai. Pievienojiet miltus, kas izsijāti ar sodu, cepamo pulveri un sāli, un mīciet mīklu.

Pievienojiet sasmalcinātus riekstus un šokolādi un samaisiet.

Mīklu sadaliet veidnēs. Ja neizmanto papīra ieliktņus, veidnes jāietauko ar eļļu – augu vai sviestu.

Virsū vienmērīgi izklājiet streuseli. Liek pannu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz izcepusies un izžuvusi (tā ir gatavības pārbaude: ja kēksiņi gatavi, tad tajos iedurtam sērkociņam vai zobu bakstāmajam jāiznāk sausam, bez pēdām. mīkla).

Atdzesējiet un pasniedziet!

Leave a Comment