Liellopu maiga gaļiņa ar baklažāniem, gardā ķīniešu gaumē

Ja meklēsi ēdienu, kas ir ātri pagatavojams, ar bagātīgu un košu garšu, tad šis recepte ar baklažāniem ir ideāls risinājums.

Šis ēdiens ir lieliski piemērots gan sezonas baklažāniem, gan arī ārpus sezonas, ļaujot izbaudīt gardo garšu visa gada garumā. Neatkarīgi no tā, vai esi vegāns vai gaļas ēdienu mīļotājs, šis ēdiens var būt pielāgots tavām vēlmēm.

Pamatā šajā receptē ir baklažāni, kurus var pagatavot pilnīgi bez gaļas, un tas būs superīgi – garantēju! Baklažāni ir ne tikai daudzpusīgi, bet arī ļoti garšīgi, kad tiek pagatavoti ar piemērotām piedevām.

Ja tomēr vēlies pievienot gaļu, šo ēdienu vari pagatavot gan ar liellopa fileju, gan ar cūkgaļas fileju, vai pat ar mājputnu gaļu, piemēram, vistas ciskām. Tomēr, ja vēlies iegūt visharmoniskāko garšu, ieteiktu izmantot tieši liellopa gaļu.

Esmu pārliecināts, ka šis ēdiens patiks visiem – tas ir ātri pagatavojams, bet garša ir patiesi bagāta un koša. Baklažāni ar dažādām gaļas izvēlēm vai pat bez tās var kļūt par lielisku maltīti jebkurā gadalaikā.

Sastāvdaļas 4 porcijām : Fonds liellopa fileja 700 grami vidējs baklažāns 2 gab. kukurūzas ciete 3 ēd.k. ķiploku 2 zobs svaigs ingvers 20 grami mazs čili pipars 1 gab Mērce sojas mērce 75 ml. cukurs 2 ēd.k. ābolu sidra etiķis 2 ēd.k. sezama eļļa 1 tējk. kukurūzas ciete 1 tējk.

Ēdienu gatavošanas recepte : Sagrieziet gaļu mazos gabaliņos pāri graudiem. Sagrieziet baklažānus garos gabaliņos un apcepiet tos cietē.

Pannā uz lielas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļu un apcep gaļu pāris partijās līdz zeltaini brūnai no visām pusēm.

Pārnes uz šķīvi. Samaziniet uguni līdz vidēji augstai un apcepiet baklažānus pāris partijās, arī līdz tie ir kraukšķīgi no visām pusēm.

Procesa laikā pēc vajadzības pievienojiet eļļu. Pārliek apceptos baklažānus uz šķīvja. Mērcei sajauc sojas mērci, cukuru, etiķi, sezama eļļu, kukurūzas cieti. Pannā liek smalki sagrieztu ķiploku, ingveru un piparus. cep 30 sekundes. Mērci ielej pannā un uzvāra.

Ievietojiet tajā apceptos baklažānus un gaļu un samaisiet.

Uzkarsē pāris minūtes un pasniedz – ideāli ar nūdelēm vai rīsiem.

Leave a Comment