Omītes mīļākā recepte – Pīrāgs ar kanēļa riekstu pildījumu

Kad cepu šo pīrāgu pirmo reizi, negaidīju neko pārdabisku, taču rezultāts pārsniedza visas manas cerības.

Smalkā cepumu bāze ar skābo krējumu, kas kūst mutē, lieliski apvienojas ar teksturēto pildījumu, kas ir aromātisks riekstu, kanēļa un brūnā cukura maisījums. Šis pīrāgs ir kā maza garšas brīnuma daļa, kas ieliec mūsu ikdienas ēdienkartē.

Pēc cepšanas pīrāgs pēc noklusējuma tiek atdzesēts, tad sagriezts šķēlēs un parasti tiek pasniegts ģimenei, kas to izbauda saplēstās gabaliņās, radot patīkamu mājas atmosfēru.

Taču, ja vēlaties pievienot tam nedaudz rafinētības, varat izmantot alternatīvu pasniegšanas veidu: uz šķīvja uzlieciet vēl siltu pīrāga gabaliņu un pārklājiet to ar karoti vaniļas saldējuma.

Šī kombinācija radīs absolūti pārsteidzošu garšu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī kļūs par īstu desertu jebkuram svinīgam brīdim.

Sastāvdaļu piezīmes:

Skābais krējums

Tas ir tas, kas tiek izmantots šajā receptē. Tauku saturs – 15-25%. Ja jums nav skābā krējuma, varat izmantot bezpiedevu jogurtu. Ielieciet to par 20 g mazāk nekā norādīts receptē un pievienojiet 20 g vairāk sviesta.

Sviests

Šeit jūs varat izmantot eļļu ar tauku saturu 72% un vairāk. Tam jābūt istabas temperatūrā, mīkstam, bet ne izkusušam, lai to varētu sakult ar cukuru. Neiesaku to aizstāt ar margarīnu – tas izdala piegaršu, kas visu sabojā.

Cukurs

Mīklā izmantots parastais baltais cukurs, ideālā gadījumā smalkais cukurs, jo… tas labāk šķīst mīklā. Brūnais cukurs nonāk pildījumā. Tam ir 2 priekšrocības: 1) Tas piešķir karameļu garšu, 2) Tam ir lielāki kristāli, kas termiskās apstrādes laikā kūst sliktāk. Un pildījuma gadījumā tas ir tas, kas mums vajadzīgs – tāpēc tas krauks. Var, protams, aizstāt ar parasto cukuru, un pīrāga kopējā garša būs nedaudz vienkāršāka.

Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Smalki sagrieziet riekstus.

Bļodā apvienojiet riekstus, brūno cukuru, miltus, sāli, kanēli un sviestu. Kārtīgi samaisa.

Saputo istabas temperatūrā sviestu ar sāli, vaniļu un cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst – tas ir normāli.

Pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi sakulot. Pievieno saldo krējumu un vēlreiz sakuļ. Pamazām pievieno ar cepamo sodu un cepamo pulveri izsijātus miltus un samīca viendabīgu mīklu.

Ieeļļojiet veidni ar eļļu un pārklājiet ar pergamentu. Izklāj 2/3 mīklas.

Pa virsu vienmērīgi sadaliet pildījumu.

Ielieciet atlikušo mīklu un izlīdziniet to.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz sausai, apmēram 40-45 minūtes. Gatavo kūku izņem no veidnes un atdzesē uz režģa. Sagriež šķēlēs un pasniedz.

Leave a Comment