Ātri un vienkārši : Kartupeļu biezenis ar ceptu ķiploku

Cepti ķiploki ir patiešām pārsteidzoša lieta, kas spēj izmainīt mūsu priekšstatus par šo parasto dārzeni.

Kad ķiploki tiek cepti, to raksturīgā asā un kodīgā garša kļūst mīksta, krēmīga un pikanta, piedāvājot pavisam jaunu garšas pieredzi.

Termiskās apstrādes laikā ķiploku rūgtais un spēcīgais aromāts izzūd, atstājot tikai maigu un saldenu garšu, kas izceļas ar patīkamu tekstūru.

Ceptos ķiplokus var izmantot dažādos veidos – lieliski ir tos vienkārši smērēt uz grauzdiņiem vai maizes šķēlēm, tādējādi iegūstot īstu gastronomisku baudījumu.

Tāpat tos var pievienot kartupeļu biezenim, kas padarīs šo klasisko ēdienu par izcilu garšas piedzīvojumu.

Cepti ķiploki piešķir biezenim ne tikai unikālu aromātu, bet arī papildu krēmīgumu un bagātību, padarot ēdienu vēl garšīgāku un pievilcīgāku. Ja vēlies izjust ceptu ķiploku burvību, noteikti pamēģini tos pievienot saviem iecienītākajiem ēdieniem!

Sastāvdaļas 6 porcijām : Fonds ķiploka galva 4 gab. sāls pēc garšas augu eļļa 1 ēd.k. kartupelis 800 grami sviests 50 grami pienu 100 grami

Ķiplokam noņem augšējo miziņas kārtu un nogriež galotnes. Liek uz folijas uz cepešpannas vai ugunsdrošā traukā. Viegli sāli un ielej nelielu daudzumu augu eļļas.

Ķiplokus sagatavošanai jāizmanto vienkāršs, bet efektīvs paņēmiens, lai iegūtu vislabāko garšu un tekstūru. Pirmkārt, ķiplokus ietin folijā, pārliecinoties, ka folija ir cieši aizvērta, lai saglabātu visu mitrumu un aromātu. Šo iepakoto ķiploku uzliek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija.

Cep ķiplokus aptuveni 20 minūtes, līdz tie sāk kļūt mīksti un aromātiski. Pēc šī laika foliju nedaudz atloka, lai ķiploki varētu izdalīt savas garšas pilnību. Turpini cept ķiplokus vēl 15-20 minūtes bez vāka, līdz tie iegūst zeltaini brūnu krāsu un kļūst patiešām mīksti.

Šī papildu cepšanas laika posma laikā ķiploki attīsta savu saldeno un pikanto garšu, kas kļūst par lielisku papildinājumu dažādiem ēdieniem. Tas ir ideāls veids, kā izcelt ķiploku dabisko garšu un pievienot tam unikālu tekstūru.

Izspiediet krustnagliņas no miziņas.

Vāra kartupeļus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti. Izlejiet ūdeni.

Pievienojiet ķiplokus, sviestu un pienu.

Kartupeļus sasmalcina biezenī.

Lai labi garšo!

Leave a Comment