Viktorija Bekhema iegulda miljonus savā zaudējumus nesošajā modes biznesā

Lai gan kopš uzņēmuma dibināšanas 2008. gadā uzņēmums katru gadu ir strādājis ar zaudējumiem, pēdējos gados tā darbības rezultāti ir uzlabojušies, samazinoties zaudējumu starpībai.

Bijusī Spice Girl dalībniece Viktorija Bekhema ir ieguldījusi miljonus savā skaistumkopšanas un modes biznesā, 2024. finanšu gadā. Tas notika pēc tam, kad 2023. gadā Victoria Beckham Holdings reģistrēja 2,9 miljonu sterliņu mārciņu (3,45 miljonu eiro) zaudējumus pirms nodokļu nomaksas, kas ir mazāk nekā 3,1 miljons sterliņu mārciņu (3,69 miljoni eiro) iepriekšējā gadā, ziņo Financial Times.

Tomēr apgrozījums tomēr pieauga par 52 % līdz 89,1 miljonam sterliņu mārciņu (105,95 miljoniem eiro), salīdzinot ar 58,8 miljoniem sterliņu mārciņu (69,92 miljoniem eiro) iepriekšējā gadā, galvenokārt pateicoties labiem rezultātiem uzņēmuma Mayfair veikalā Londonas centrā, jo īpaši pēc tam, kad zīmols sāka tirgot skaistumkopšanas preces. Palielinājās arī pārdošanas apjomi, kas tika veikti ar vairumtirgotāju starpniecību.

Tiešsaistes pārdošanas apjomus ievērojami palielināja arī smaržu kolekcijas, bet visstraujāk augošā kategorija bija jostas, ko veicināja jaunas līnijas. Viens no populārākajiem produktiem 2023. gadā bija midi kleita, kas tika pārdota par 850 mārciņām (1110,73 eiro).

Naudas investīcijas, kuru vērtība ir aptuveni 6,9 miljoni sterliņu mārciņu (8,2 miljoni eiro), tiks ieguldītas Viktorijas Bekhemas modes un skaistumkopšanas nodaļās, un tās nodrošinās viņas vīrs Deivids Bekhems, viņa pati un Neo Investment Partners, kas ir privātā kapitāla uzņēmums. Uzņēmums daļēji pieder arī XIX Management.

No jaunajiem 6,9 miljoniem sterliņu mārciņu (8,20 miljoniem eiro) ieguldījumiem 3,9 miljoni mārciņu (4,64 miljoni eiro) ir paredzēti Victoria Beckham Beauty krājumu palielināšanai, savukārt 3 miljoni mārciņu (3,57 miljoni eiro) ir izmantoti uzņēmuma modes nodaļas apgrozāmā kapitāla vajadzībām.

Kopš zīmola darbības uzsākšanas 2008. gadā uzņēmums katru gadu ir strādājis ar zaudējumiem, lai gan gadu gaitā ir saņēmis vairākas naudas investīcijas, kas tika izmantotas parādu atmaksai un izaugsmes atbalstam. Tomēr šķiet, ka pēdējos gados, samazinoties zaudējumu starpībai, darbības rādītāji uzlabojas.

Kopš Marī Leblanka ieņēma izpilddirektores (CEO) amatu, uzņēmums ir veicis arī dažas stratēģiskas un strukturālas izmaiņas, piemēram, pārtraucis dažu produktu ražošanu, kā arī samazinājis darba vietu skaitu un apvienojis produktu līnijas. Leblanka iepriekš ir strādājusi tādos modes uzņēmumos kā Celine un Isabel Marant.

Viktorijas Bekhemas uzņēmums ir sadarbojies arī ar tādiem zīmoliem kā pulksteņu uzņēmums Breitling un apģērbu zīmols Mango, lai laistu klajā ierobežotas tirāžas produktu līnijas.

Viktorijas Bekhemas uzņēmuma pārdošanas apjoma pieaugums ir pretēja tendencei, ko novēro vairāki citi modes zīmoli, piemēram, Kering un LVMH. Tomēr fakts, ka uzņēmumam joprojām bieži ir nepieciešamas naudas līdzekļu ieplūdes, varētu radīt bažas investoriem, jo īpaši pašreizējā sarežģītajā uzņēmējdarbības vidē.

Īpaši tāpēc, ka lielākajos tirgos, piemēram, Ķīnā, luksusa preču pārdošanas apjomi joprojām ir samazinājušies, jo patērētāji joprojām cīnās ar dzīves dārdzības krīzes sekām. Tas nozīmē, ka mode tagad konkurē ar citiem luksusa izdevumiem, piemēram, ceļojumiem, un daži patērētāji izvēlas meklēt izdevīgus piedāvājumus, kas piedāvā lielāku vērtību par naudu.

No otras puses, patērētāji, kas joprojām tērē luksusa precēm, ir kļuvuši prasīgāki un retāk izvēlas iegādāties mazāk, bet kvalitatīvākus izstrādājumus. Tas ir veicinājis intensīvāku konkurenci starp modes zīmoliem, lai iekarotu sarūkošo tirgu.

Tā rezultātā arī Kering, kam pieder Gucci, nesen izdeva brīdinājumu par vāju gada otro pusi.

Leave a Comment