Ļoti gardas un īpaši maigas; Ķirbju kūciņas

Nesen mani uzrunāja ķirbju receptes, un, jāatzīst, tas ir ļoti aktuāli, jo ķirbju sezona joprojām vēl ir aktuāla!

Šis brīnišķīgais dārzenis ne tikai priecē acis ar savu spilgti oranžo krāsu, bet arī piedāvā neskaitāmas kulinārijas iespējas.

Tāpēc šodien es ar prieku dalos ar ķirbju smalkmaizīšu recepti, kas noteikti kļūs par jūsu rudens sezonas iecienīto našķi.

Šīs smalkmaizītes ir patiesi izcili – tās izceļas ar saulaini oranžu krāsu, kas atgādina siltu rudens saulrietu, un ir neticami aromātiskas, pateicoties garšvielām un svaigam ķirbim.

Iekšpusē tās ir nedaudz mitras, kas padara tās par īstu garšas baudījumu.

Smalkmaizītes ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan pēcpusdienas tējas pauzei, un tās noteikti ienesīs jūsu mājās rudens garšu un siltumu.

Ja meklējat gardu veidu, kā izmantot sezonas ķirbjus, šī recepte ir tieši tas, kas jums nepieciešams!

Sastāvdaļas 14 gabaliņiem : ķirbis 250 grami olas 2 gab. augu eļļa 100 ml. cukurs 230 grami kviešu milti 250 grami brūnais cukurs 2 ēd.k. sāls 1/4 tējk. cepamais pulveris 1,5 tējk. malta kanēļa 1/2 tējk. zemes krustnagliņas 1/4 tējk. smaržīgie pipari 1/4 tējk. muskatrieksts 1/4 tējk.

Ēdienu gatavošanas recepte:

Sāciet ar to, ka sagrieziet ķirbi nelielos gabaliņos, lai tas ātrāk pagatavotos. Ja vēlaties ātru un vienkāršu metodi, ielieciet ķirbja gabalus mikroviļņu krāsnī uz aptuveni 5 minūtēm ar lielāko jaudu.

Kad ķirbis ir mīksts, sasmalciniet to ar dakšiņu, līdz iegūstat viendabīgu masu.

Ja vēlaties ķirbi pagatavot tradicionālāk, ielieciet to katliņā, piepildiet ar ūdeni un vāriet uz lēnas uguns, līdz tas ir pilnībā mīksts.

Kad ķirbis ir gatavs, noteciniet lieko ūdeni un ar blenderi sasmalciniet to līdz gludai biezeņa konsistencei.

Šis aromātiskais ķirbja biezenis būs ideāls pamats dažādiem gardiem ēdieniem, sākot no smalkmaizītēm un maizītēm līdz krēmzupām un pīrāgiem.

Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, izņemot cukuru. Citā ar mikseri sakuļ olas, ķirbju biezeni, augu eļļu un cukuru.

Apvienojiet abus maisījumus un mīciet viendabīgu mīklu.

Lej to ietaukotās veidnēs. Cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, līdz izžūst (apmēram 20-25 minūtes).

Leave a Comment