Kur nu vēl gardāk : Spinātu rullītis ar saulē kaltētiem tomātiem

Šodien vēlos padalīties ar īpaši gardas uzkodas recepti – spinātu rullīti ar saulē kaltētiem tomātiem. Šī uzkoda ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī ļoti eleganta un piemērota jebkuram svētku galdam.

Ja tev vēl ir palikuši saulē kaltēti tomāti no rudens krājumiem, tas ir lielisks veids, kā tos izmantot un piešķirt rullītim bagātīgu un intensīvu garšu. Ja krājumos šādu tomātu nav, neuztraucies – tos viegli var atrast jebkurā veikalā.

Spināti piešķir rullītim ne tikai brīnišķīgu zaļu krāsu, bet arī nodrošina to ar vērtīgām uzturvielām.

Kombinācijā ar saulē kaltētiem tomātiem, kas ir dabiski saldeni un ar izteiktu aromātu, šī uzkoda kļūst par īstu garšas baudījumu. Pildījumu var variēt atkarībā no vēlmēm – pievienojot sieru, riekstus vai pat svaigus garšaugus, radot katru reizi jaunu garšas kombināciju.

Šis spinātu rullītis ir lielisks papildinājums jebkuriem svētkiem, vai tas būtu Jaunais gads, dzimšanas diena vai vienkārša tikšanās ar draugiem.

Tā vieglais, bet piesātinātais garšas profils iepriecinās gan vegānu, gan visēdāju viesus.

Turklāt, pateicoties uzkodas praktiskajai formai, to ir ērti pagatavot jau iepriekš un pasniegt aukstu, tāpēc varat koncentrēties uz citiem svētku sagatavošanas darbiem, zinot, ka uzkoda noteikti gūs panākumus pie galda.

Sastāvdaļas uz loksnes 30*40 cm: Mīklu atkausēti spiesti spināti (sākotnēji 400 g saldēti) 275 grami olas 5 gab. krējuma siers vai ļoti biezs skābs krējums 50 grami sāls 1/2 tējk. kviešu milti 120 grami cepamais pulveris 1/4 tējk. Pildījums krējuma siers 300 grami feta 120 grami ķiploku 2 zobs saulē kaltēti tomāti 100 grami

Sagatavo mīklu. Atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sajauc ar spinātiem un krēmsieru.

Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa. Saputo baltumus, līdz veidojas stingras putas.

Pievienojiet spinātu maisījumam divās piedevās, maigi samaisot ar mērīšanas kustībām no apakšas uz augšu.

Mīklai vajadzētu izskatīties šādi:

Novietojiet to uz ar pergamentu izklātas loksnes un izlīdziniet.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 12-13 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, apgriež uz dvieļa un noņem pergamentu. Pildījumam sajauc krēmsieru ar sadrupinātu fetu un rīvētu ķiploku. Izdaliet pa spinātu maisījumu. Virsū liek strēmelītēs sagrieztus tomātus.

Satiniet rullīti.

Ietin plēvē vai folijā un liek uz nakti ledusskapī. Pēc tam sagriež un pasniedz.

Lai labi garšo!

Leave a Comment