Omītes senā recepte : Vistas gaļa ķiploku krējuma mērcē

Sulīga vista ar kraukšķīgu garoziņu un krēmīgu mērci, kurā izceļas pikanta ķiploku nots, ir ideāla kombinācija, kas nekad nepazūd no modes.

Šī ēdiena apvienojums ir ne tikai garšīgs, bet arī daudzpusīgs, piedāvājot vairākas iespējas tā pasniegšanai.

Jūs varat izvēlēties pasniegt šo vistiņas delikatesi kopā ar krēmīgu kartupeļu biezeni, kas lieliski uzsūc visus garšas toņus no mērces.

Alternatīvi, mēģiniet to ar gardiem makaroniem, kas piedos papildu tekstūru un bagātību ēdienam. Ja meklējat vienkāršāku pieeju, svaiga, mīksta maize būs lielisks papildinājums, lai varētu mērcēt gardo mērci un baudīt katru kumosu līdz pēdējam.

Šāda daudzveidība padara šo ēdienu ideālu gan ikdienas maltītēm, gan īpašiem svētkiem, piedāvājot gan ērtību, gan izsmalcinātu garšas pieredzi.

Sastāvdaļas 6 porcijām : Fonds vistas ciskas fileja 900 grami sāls pēc garšas malta paprika 1 tējk. sausais sīpolu pulveris 1 tējk. malti melnie pipari 1/2 tējk. augu eļļa 2 ēd.k. Mērce vidējais sīpols 1 gab ķiploku 6 zobs kviešu milti 2 tējk. vistas vai liellopa buljons 200 grami sāls pēc garšas krējums 33% 100 grami neliels pētersīļu ķekars 20 grami.

Ēdienu gatavošanas recepte :

Mēs izgriežam kaulus no augšstilbiem un noņemam ādu. Sagrieziet mīkstumu vidējos gabaliņos.

Liek bļodā, pievieno sāli, piparus, augu eļļu, papriku un kaltētu sīpolu.

Samaisa un noliek malā. Smalki sagrieziet sīpolu un sasmalciniet ķiplokus. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļa. Cepiet vistu pāris partijās, līdz tā ir gatava.

Pārnes uz šķīvi. Pannu nemazgāju, šīs karamelizētās gaļas sulas daļiņas mums ir svarīgas – tās sniegs labu garšu mērcei, ko gatavosim tālāk.

Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un pievienojiet pannā sīpolu. Cep, maisot, 3-4 minūtes, līdz viegli karamelizējas. Pievieno ķiplokus un apcep pusminūti.

Nepārtraukti maisot, ielej buljonu, no apakšas ar lāpstiņu nokasot visas karamelizētās sulas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Uz vidējas uguns samaziniet līdz apmēram trešdaļai tilpuma.

Sāls, samaisa, uzvāra, mērcei pievieno vistu un noņem no uguns. Apkalposim.

Leave a Comment