Labākie veidi, kā notīrīt plīti: tautas metodes, kas palīdz atbrīvoties no taukiem

Katra saimniece zina vienu svarīgu noteikumu: neatstāj plīti netīru pēc gatavošanas.

Protams, ir dažādas situācijas, un ne vienmēr ir iespējams atvēlēt tam laiku, tomēr pēc tam redzēt netīru plīti ir nepatīkami. Tāpēc šādiem gadījumiem ir vērts zināt tautas metodes, kas var palīdzēt šajā jomā.

Piedāvājam efektīvu līdzekļu izlasi, kas var uzvarēt taukainus nosēdumus uz plīts.

Sāls un etiķis

Sajauciet sāli ar etiķi, lai izveidotu pastu. Uzklājiet šo pastu uz taukainajām plīts vietām un atstājiet to uz dažām stundām. Pēc tam viegli notīriet pastu ar sūkli vai mīkstu birstīti un noskalojiet ar karstu ūdeni.

Citronskābe

Izšķīdiniet dažas ēdamkarotes citronskābes glāzē ūdens. Uzklājiet šķīdumu uz tauku traipiem un atstājiet to uz dažām minūtēm. Pēc tam viegli noslaukiet ar sūkli un noskalojiet ar ūdeni.

Citronu sula

Kā dabisku tauku traipu noņemšanas līdzekli var izmantot arī citronu sulu. Uzklājiet citronu sulu uz tauku traipiem un atstājiet to uz kādu laiku. Pēc tam rūpīgi noslaukiet ar sūkli vai mīkstu drānu un noskalojiet ar karstu ūdeni.

Lasi vēl: Tas sola vientulību un naudas trūkumu: kāpēc nevajadzētu karināt lietas uz durvīm un krēslu atzveltnēm

Ūdeņraža peroksīds

Iemērciet sūkli vai drānu 3 % ūdeņraža peroksīda šķīdumā un noslaukiet tauku traipus uz plīts. Pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

Zobu pasta

Uzklājiet nelielu daudzumu zobu pastas uz sūkļa un viegli noslaukiet tauku traipus uz plīts. Pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

Pirms tīrīšanas vienmēr pārliecinieties, ka plīts nav pieslēgta elektrībai un nav gāzes padeves. Dariet to uzmanīgi.

 

 

Leave a Comment