Tas sola vientulību un naudas trūkumu: kāpēc nevajadzētu karināt lietas uz durvīm un krēslu atzveltnēm

Ļoti bieži, atgriežoties mājās, cilvēki, novelkot drēbes, pakar tās uz krēsla atzveltnes, jo nav laika vai vēlēšanās tās salikt skapī. Tomēr mūsu senči uzskatīja, ka lietām nav vietas uz krēsla atzveltnes vai pat uz durvīm.

Šādiem uzskatiem ir gan mistiski, gan praktiski iemesli.

Viena no māņticībām vēsta, ka drēbes uz krēsla atzveltnes sola naudas trūkumu. Turklāt, ja šāda parādība notika mājā, kurā dzīvoja neprecēta meitene, tas solīja viņai vientulību un precinieku trūkumu.

Ja uz šo zīmi raugās no praktiskā viedokļa, tad drēbēm uz krēsla ir īpašība uzkrāties. Cilvēki to tur atstāj, jo neredz jēgu to sūtīt atpakaļ uz plauktu skapī, kur visas lietas ir tīras un izgludinātas. Taču ir mazliet pāragri to likt mazgāt. Laika gaitā T-krekls un džinsi, kas ir “vienreiz uzvilkti”, izaug par lietu kalnu. Tas izskatās nevērīgi un rada papildu jucekli mājoklī.

Lai no tā izvairītos, var atvēlēt skapī plauktu tām lietām, kas drīzumā tiks lietotas atkal, un noņemt krēslu no tā ierastās atrašanās vietas. Laika gaitā ieradums pakarināt drēbes uz krēsla atzveltnes pāries pats no sevis.

Turklāt uz krēsla atzveltnes sakrautās vai piekarinātās lietas joprojām izskatīsies saburzītas, tāpēc atkal nāksies izņemt gludekli un tās izgludināt.

Nav ieteicams uz atzveltnes piekārt biznesa uzvalkus, jo tas var sabojāt žaketes formu.

Lasi vēl: Sīpolu mizas: visspēcīgākais augu stimulants un līdzeklis pret kaitēkļiem

Drēbes uz skapja durvīm vai iekšdurvīm arī sola nepatikšanas. Ir māņticība, ka šāda rīcība rada šķiršanos no radiniekiem un draugiem, kā arī sola ilgu ceļojumu, bet šādu ceļojumu iemesli ne vienmēr var būt patīkami.

Otra māņticība vēsta, ka drēbes uz durvīm ved uz strīdiem. Ja šo ticējumu skaidro tīri pragmatiski, tad reti kuram no mājiniekiem patiks, ka dzīvoklis ir pārvērsts par ģērbtuvi. Lietu uzkrāšanās nepiemērotās vietās, kā jau minēts, rada nekārtības sajūtu, un tas ir diezgan kaitinoši tiem, kam patīk tīrība un mājīgums.

 

Leave a Comment