9 labākie augļi prediabēta un diabēta slimniekiem, kā arī cilvēkiem ar lieko svaru

Šis ir labāko augļu saraksts diabēta un prediabēta slimniekiem, tas tika sagatavots ar mūsu dietologa Andrea un daktera Jugo (endokrinologs) palīdzību. Klasifikācija balstīta gan uz glikēmisko slodzi, gan arī uz noderīgo barības vielu daudzumu.

Atcerieties, ka, ja jums ir augsts cukura līmenis asinīs, tad labāk izvairīties no augļiem, kuri ir ārkārtīgi nogatavojušies. Labāk izvēlēties tos optimālā daudzumā vai mazāk nogatavojušā stāvoklī.

LASI VĒL: Pētījums: Kola izraisa vēzi, Alcheimeru, diabētu un astmu. Tā ir līdzīga cigarešu šķidrumam

9 labākie augļi diabēta, prediabēta slimniekiem un cilvēkiem ar lieko svaru

Vīnogas

Vīnogas, lai arī tajās ir fruktoze, ir ļoti bagātas ar antioksidantiem. Tas padara tās veselīgas un noderīgas, lai veicinātu insulīna regulācijas funkciju aizkuņģa dziedzerī. Bet mums ir tās jālieto nelielos daudzumos, lai cukura līmenis nebūtu kontrproduktīvs.

Bumbieri

Bumbieri nelielos daudzumos arī noder cilvēkiem ar diabētu. Ir svarīgi izvēlēties šķirnes ar zemu cukura saturu un ne pārāk nogatavojušos.

Bumbieros ir daudz ūdens, tāpēc tie viegli tiek pārstrādāti un vasarā ļoti atsvaidzina. Tāpat tajos atrodams arī vitamīns C un šķiedrvielas. Kā arī tajos ir zems kaloriju un ogļhidrātu daudzums.

Avokado

Tajā ir tauki, kas tiek uzskatīti par veselīgiem. Kā arī avokado ir bagāti ar šķiedrvielām, kas palīdz ne tikai kontrolēt cukura līmeni, bet arī novērst sirds-asinsvadu saslimšanas. Glikēmiskais indeks ir ļoti zems.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

Pievienot komentāru