9 labākie augļi prediabēta un diabēta slimniekiem, kā arī cilvēkiem ar lieko svaru

Kivi

Kivi auglis ir bagāts ar vitamīniem C, E un A, kāliju un augstu beta-karotīna saturu, kas palīdz aizsargāt organismu no infekcijām un palīdz mums uzlabot mūsu veselības vispārējo stāvokli.

Turklāt kivi ir augsts šķiedrvielu saturs, kas palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs, un tajā ir zems ogļhidrātu saturs.

Zemenes un sarkanās ogas

Tās ir bagātas ar antioksidantiem un satur kāliju un vitamīnu C, kas palīdz aizkuņģa dziedzerim funkcionēt un pienācīgi atjaunoties. Kā arī augstais šķiedrvielu saturs un zemais ogļhidrātu daudzums palīdz kontrolēt glikozes līmeni asinīs.

Ābols

Āboli satur minerālus, daudz ūdens, šķiedrvielas un vitamīnu C. Pektīns, kas atrodams ābolos, palīdz mums izvadīt toksīnus no organisma. Kā arī kontrolēt glikozes līmeni asinīs, samazinot insulīna nepieciešamību mūsu organismā.

Greipfrūts un pamelo

Tie satur pietiekošu šķiedrvielu un vitamīna C līmeni. Tam ir antioksidanta iedarbība, kas veicina pareizu ogļhidrātu uzsūkšanu. Kā arī paaugstina jutīgumu pret insulīnu.

Vēl palīdz arī  uzturēt veselīgu svaru un novērst lieko svaru, kas, kā jūs zināt, ir diabēta riska faktors.

LASI VĒL: Otrā tipa cukura diabēts: 3 mājas receptes simptomu un komplikāciju novēršanai!

Apelsīni

Ļoti veselīgi augļi ne tikai cilvēkiem ar diabētu, bet arī tiem, kuriem ir liekais svars. Apelsīnā ir maz cukura un daudz šķiedrvielu.
Vienmēr labāk apēst veselu apelsīnu, nekā dzert tā sulu. Tāpēc, ka tad, kad mēs to ēdam, mēs ēdam arī šķiedras, un tas palīdz kontrolēt glikozes līmeni asinīs.

Kā arī bagāti ar vitamīnu C, satur kāliju, magniju, kalciju, tiamīnu, folijskābi…Tas viss palīdz uzlabot aizkuņģa dziedzera darbību, kas diabēta gadījumā ir ļoti svarīgi.

Citrons

Citronskābe palīdz palēnināt glikozes līmeņa pieaugumu asinīs. Kā arī tā palīdz uzlabot jūsu veselību kopumā, jo tajā ir milzīgas vitamīnu krātuves, piemēram, vitamīns B un C, kālijs, magnijs, fosfors, vitamīns P, šķiedrvielas un liels ūdens daudzums.

Vēl ieteicams lietot sekojošus augļus:

аprikozes

melone

arbūzs

mango

kazenes

ananāss

ķirši

avots: lamp.im

COMMENTS

Pievienot komentāru