7 pazīmes, kas liecina, ka jūs pareizi audzināt savu bērnu

Jūs mudināt bērnu attīstīt savus talantus un nodarboties ar lietām, kas viņu interesē

Tas ne tikai palīdz bērniem attīstīties, bet arī labāk tikt galā ar pusaudža vecuma izaicinājumiem. Nodarbojoties ar ko tādu, kas viņiem patīk, jūsu bērns automātiski iemācīsies neatlaidību, pacietību un to, kā tikt galā ar kļūdām. Un tās ir ļoti svarīgas prasmes ikvienam pieaugušajam, kurš vēlas gūt panākumus.

Daži vecāki cenšas piepildīt savus nepiepildītos sapņus un vajadzības, izmantojot savus bērnus. Taču piespiežot savu bērnu darīt to, ko vēlaties jūs, nevis viņš, jūs tikai salauzīsiet viņa dzīvi. Pastāvīgs spiediens un pilnīga kontrole padarīs viņu nevis par uzvarētāju, bet gan par zaudētāju. Un izveidojusies neapmierinātības nasta uzliks smagu slogu jums abiem.

Jūs nosakāt robežas, lai nodrošinātu bērna drošību

Labi vecāki ierobežo sava bērna uzvedību, nosakot pārdomātas robežas. Bērni, kas aug vidē bez robežām, vēlāk dzīvē bieži vien nonāk lielās nepatikšanās.

Robežas palīdz bērniem justies mīlētiem un novērtētiem, pat ja viņiem dažkārt nepatīk ievērot visdažādākos noteikumus. Lūk, daži noderīgu robežu piemēri: ievērot dienas kārtību, izturēties ar cieņu pret ģimenes locekļiem, aizliegt pusaudžiem apmeklēt ballītes ar alkoholu u.c.

Jūs atzīstat un labojat savas kļūdas

Spēja samierināties ar savu bērnu ir zīme, ka esat lielisks vecāks. Ja esat kliedzis, pārspīlēti reaģējis vai ievainojis savu bērnu, ir svarīgi spēt veidot un atjaunot labas attiecības.

Esiet pirmais, kas pateiks bērnam, ka vēlaties visu labot. Atzīstiet, ka esat bijis pārāk emocionāls un tā dēļ esat rīkojies nepareizi.

Bieži vien cilvēki sajauc labas audzināšanas pazīmes ar tādiem rādītājiem kā, piemēram, cik daudz grāmatu bērns ir izlasījis, vai viņš ēd tikai veselīgu pārtiku, vai viņam ir bijuši izcili panākumi skolā vai sportā.

Patiesībā laba audzināšana nozīmē kļūt par drošu, aizsargātu, mājīgu patvērumu bērnam. Tas nozīmē radīt apstākļus, lai viņš varētu attīstīties. Laba audzināšana ir uzturēt visu mūžu labas attiecības, kas nav atkarīgas no ārējiem rezultātiem un faktoriem, bet ir veidotas tikai uz mīlestības un cieņas pamata. Tas ir tas, ko patiesībā nozīmē būt apbrīnojamam vecākam. Atgādiniet sev to biežāk.

 

Leave a Comment