Kā izvēlēties spilvenu?

Svarīgi izvēlēties spilvenu, lai tas būtu ērts un veicinātu drošu un veselīgu miegu. Galu galā tieši šis priekšmets ir miega simbols. Tomēr ir dažas īpatnības, kas jāievēro, izvēloties spilvenu.

Ja izvēlēsieties sev nepiemērotu spilvenu, varat aizmirst par labu atpūtu. Turklāt no rīta jūs nejutīsiet enerģijas pieplūdumu no veselīga miega, bet jutīsieties salauzts, kas nozīmē, ka visa diena var aiziet zudībā.

Kā izvēlēties spilvenu gulēšanai? Dariet to pareizi

Kādam jābūt spilvena augstumam

Ja spilvens jums ir ļoti augsts, tad no rīta var nepārtraukti sāpēt mugura un kakls, ja, gluži pretēji, tas ir pārāk zems, jūs instinktīvi mēģināsiet apgulties augstāk, dažkārt liekot plaukstu zem vaiga vai galvas.

Ja esat konstatējis kādu no aprakstītajām pazīmēm, tad veikalā, pērkot jaunu spilvenu, pievērsiet uzmanību tam, lai tas būtu augstāks vai zemāks par jūsu pašreizējo spilvenu, t. i., to, uz kura guļat pašlaik. Svarīgi ņemt vērā arī jūsu gultas matrača īpatnības – jo mīkstāks matracis, jo spilvenam jābūt augstākam.

Pielāgošana

Izvēloties, noteikti pievērsiet uzmanību šuvēm. Tai uz spilvena jābūt pēc iespējas mazākai (lai tā netraucētu miega laikā), bet stiprai, lai pildījums, ar ko tas ir piepildīts, nevarētu izkļūt caur šo šuvi ārā. Veicot pirkumu, rūpīgi un ļoti uzmanīgi jāapskata šuves, lai pārliecinātos, ka tās ir pietiekami stipras.

Kādā stāvoklī esat pieradis gulēt

Kā zināms, cilvēki guļ dažādās pozīcijās. Tātad tiem no mums, kuri ir pieraduši gulēt uz muguras vai vēdera, vislabāk kalpos – mīksts un zems (bet tiem, kuri parasti guļ uz muguras – vidēji ciets) spilvens, bet tiem cilvēkiem, kuri labprātāk iegrimst Morfeja apskāvienos, guļot uz sāniem, vajadzētu izvēlēties spilvenu augstāku un cietāku.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru