Kā izvēlēties spilvenu?

Forma un izmērs

Svarīgi ir arī nekļūdīties ar izmēru. Spilvena garumam nevajadzētu būt lielākam par gultas matrača platumu. Mūsdienu gultasveļas ražotāji piedāvā arvien vairāk dažādu spilvenu formu. Tie var būt apļi, dažādi trīsstūri un rombi.

Lasi vēl: 7 pazīmes, kas liecina, ka jūs pareizi audzināt savu bērnu

Taču nevajag dzīties pēc skaistas formas. Atcerieties, ka jūsu spilvena galvenajam uzdevumam jābūt atbalstīt kaklu, pretējā gadījumā tas var būt pārlieku izstiepts muguras augšdaļas tuvumā. Lūk, tieši šajā aspektā vislabāk ir sevi pierādījuši kvadrātveida spilveni.

Materiāls

Tradicionālākais pildījuma materiāls dažādu spilvenu izgatavošanai ir pūkas un sīku zosu vai pīļu spalvu maisījums. Šāda veida pildījums uzņem mitrumu, ko mēs izdalām miega laikā, un pēc tam brīvi atdod to apkārtējai videi. Tas ir pateicoties gaisa cirkulācijas spējai spilvena iekšpusē ar šādu pildījumu.  Pareizi kopjot, spalvu pildījums spēj ilgstoši saglabāt savu elastību, tādējādi pagarinot visa izstrādājuma kalpošanas laiku.

Cilvēkiem, kuri cieš no alerģijām, lieliska alternatīva spalvu pildījumam būs sintētiskais pildījums. Piemēram, sintepons. Šāds pildījums neradīs alerģiju. Spilveni ar sinteponu nekļūst smaržīgi, un šādos izstrādājumos neiekļūst ērces. Tos var lietot septiņus vai desmit gadus, un tos var brīvi mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā, ja vien pildviela un pats apvalks ir augstas kvalitātes.

Un pēdējais pildviela, iespējams, ir vismodernākā – tas ir dabiskais latekss. To plaši izmanto ortopēdisko spilvenu ražošanā. Dabiskais latekss ir ļoti elastīgs un lieliski tiek galā ar savu uzdevumu, proti, atbalstīt galvu un kaklu miega laikā. Izstrādājums ar šo pildījumu it kā pielāgojas mūsu ķermeņa formai, un, ja cilvēks paceļ galvu, spilvena forma pakāpeniski iztaisnojas.

 

Leave a Comment