6 padomi, kā audzināt pārliecinātu un laimīgu meitu

Uztveriet viņas rūpes nopietni

Ja meita nāk pie jums ar kādu problēmu, nekad nesakiet viņai, ka viņa rīkojas muļķīgi vai pārspīlēti.

Jūsu kā vecāka uzdevums ir nodrošināt drošu telpu, kurā viņa var ar jums runāt par visu, kas notiek viņas dzīvē.

Iemāciet viņai, ka viņa ir pelnījusi tikt uzklausīta. Tas vairos viņas pašvērtējumu, jo viņa sapratīs, ka var dalīties savās sajūtās un pārdzīvojumos un saņemt palīdzību, ja viņai tā ir nepieciešama.

Uzklausiet viņu bez nosodījuma. Tas stiprinās jūsu attiecības, kas veidos pamatu spēcīgai jūsu savstarpējai saiknei turpmāko gadu garumā.

Uzslavējiet viņas sasniegumus

Lai gan tas ir pašsaprotami, gan meitenes, gan zēni gūst labumu no atbalsta un uzslavām. Tomēr ar meitenēm viss ir nedaudz sarežģītāk. Jau no mazotnes viņām tiek mācīts, kaut arī ne apzināti, ka viņu izskats ir svarīgāks par raksturu un talantiem.

Lai nepieļautu, ka šis apgalvojums iesakņojas jūsu meitas prātā, noteikti uzslavējiet viņu par sasniegumiem mācībās un sportā. Kad viņa izrāda labestību pret citiem, pasakiet viņai, ka lepojaties ar viņas raksturu.

Māciet viņai, ka attiecības ir svarīgas, bet viņas labklājībai vienmēr jābūt pirmajā vietā

Lielākajai daļai cilvēku attiecībām ir ļoti liela nozīme. Nav nekas slikts iemīlēties, iegūt draugus un palīdzēt apkārtējiem. Tomēr no sievietēm bieži tiek gaidīts, ka viņas rūpēsies par citiem fiziski un emocionāli tā vienkāršā iemesla dēļ, ka viņas ir sievietes.

Joprojām pastāv spēcīgi stereotipi, ka no sievietēm tiek sagaidīts, lai viņas pakļautos citu cilvēku vēlmēm un vispirms rūpētos par citiem, nevis par sevi.

Dažos gadījumos viņām pat nākas nolikt malā savu karjeru un intereses.

Parādiet savai meitai, kādām jābūt veselīgām attiecībām. Iemāciet viņai, ka viņai ir tiesības pateikt “nē” ikvienam – vai tas būtu draugs vai draudzene. Pašpārliecinātas meitas audzināšana prasīs daudz mīlestības un pūļu, to nevar apstrīdēt.

Jums nāksies modelēt veselīgu uzvedību un daudz viņai stāstīt par to, ko mūsdienu sabiedrībā nozīmē būt stiprai sievietei.

Dažkārt jums var šķist, ka zaudējat cīņu pret stereotipiem, kas tiek kultivēti plašsaziņas līdzekļos, skolā, draugu un pat radinieku vidū. Taču, kad viņa kļūs pieaugusi un atskatīsies uz savu bērnību, viņa noteikti pateiksies jums par to, ka palīdzējāt viņai kļūt par pašpietiekamu personību, kas nav atkarīga no citu cilvēku atzinības.

 

Leave a Comment