6 padomi, kā audzināt pārliecinātu un laimīgu meitu

Meitenes aug pretrunu ieskautas. Piemēram, plašsaziņas līdzekļi kultivē ideju, ka viņām jābūt slaidām un skaistām, bet lepoties ar savu izskatu ir nepareizi.

Attiecībā uz inteliģenci no meitenēm tiek sagaidīts, lai viņām labi klātos skolā, bet lai viņas neizceltos. Pusaudža gados meitenes mēdz būt mazāk pārliecinātas par sevi nekā zēni. Meitenes pārāk lielu uzmanību pievērš savam izskatam un uzskata, ka ir vājākas par zēniem.

6 padomi, kā audzināt pārliecinātu un laimīgu meitu

Parādiet viņai, kādai jābūt neatkarīgai sievietei

Rādiet viņai labu piemēru. Parādiet meitai, ka jūs pieņemat un novērtējat viņas pašas talantus. Uzslavējiet citas sievietes un ļaujiet viņai saprast, ka meitenei vienmēr jābūt savai dzīvei ārpus attiecībām ar vīrieti.

Atvēliet laiku saviem hobijiem, protiet pastāvēt par sevi un parādiet viņai, ka sievietes ir diezgan spējīgas pašas tikt galā ar savām lietām.

Runājiet pozitīvi par savu ķermeni un nekad neapvainojiet citu sieviešu izskatu.

Iedvesmojiet viņu izvirzīt sev augstus mērķus

Ja jau no mazotnes ļausiet meitai saprast, ka sievietes, tāpat kā vīrieši, var gūt panākumus pilnīgi jebkurā profesijā, viņai būs lielāka iespēja attīstīt plašu interešu loku. Un viņa varēs veidot karjeru, pamatojoties uz to, kas viņu interesē, nevis aprobežoties ar “tradicionāli sieviešu” profesijām.

Lasi vēl: Vai var bērnam dot vārdu par godu senčiem un kā tas ietekmē cilvēka likteni

Piedāvājiet dažādus hobijus

Palīdziet meitai attīstīt intelektuālās, sociālās un sportiskās prasmes. Ja viņa izrāda interesi par kādu hobiju, noteikti ļaujiet viņai to izmēģināt, pat ja tas tiek uzskatīts par “zēnu” hobiju.

Grupu nodarbības ir lielisks veids, kā meitene var iegūt draugus un iemācīties veidot veselīgas attiecības.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment