5 veidi, kā sagatavot kāpostu lapas tīteņu pagatavošanai

3.Gandrīz bez vārīšanas

Kāpostu galvai ar asu nazi bez atlikumiem izgriež serdi, pēc tam to iemērc verdošā ūdenī (to var uz minūti ievietot traukā ar tikai verdošu ūdeni. Pēc tam iegūtajam pievieno nedaudz etiķa vai citronskābes un, atkal ievietojot kāpostu katlā, vāra to vienu minūti. Kad no verdoša ūdens izvilktais kāposts atdzisis, to var droši sadalīt sastāvdaļās.

Pievērsiet uzmanību! Citronskābi var arī nepievienot, taču tieši tā padarīs lapas blīvas un ļaus tās saglabāt neskartas līdz ēdiena pagatavošanas beigām.

4.Sasaldēšanas metode

Dažas saimnieces ir pārliecinātas, ka, sasaldējot kāpostu, lapas zaudē nepieciešamo konsistenci. Patiesībā pēc atkausēšanas tās vienkārši kļūst mīkstas, un vairs nav nekādu grūtību tās atdalīt.

5.Vienkāršā metode

Kāpostu galviņu ar izgrieztu serdes kauliņu ievieto lielā katlā ar verdošu ūdeni un atstāj lēni vārīties uz lēnas uguns 10 minūtes, pievienojot ēdamkaroti vārāmās sāls. Pēc tam, kad galviņa ir bijusi katlā ar vāku atvēlēto laiku, izņemiet to no ūdens un atdzesējiet. Visas lapas atdalīsies samērā viegli.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Katrai saimniecei ir savi mazie noslēpumi, kā pagatavot šo ēdienu, bet dažas ar izbrīnu atzīst, ka vispirms atdalījušas svaigās lapas un jau tad tās vārījušas.

 

Leave a Comment