5 likumi, kā pagarināt griezto ziedu mūžu

Eksperti ir sastādījuši ieteikumus griezto ziedu aprūpei.

Kad mēs izvēlamies ziedu pušķi sev vai dāvanai, mēs, protams, vēlamies, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāk. Eksperti stāsta, kuri ziedi labāk stāv vāzē un neprasa īpašu kopšanu, un kuriem nepieciešama īpaša uzmanība.

Eksperti aplūkoja dažādu ziedu īpašības, tostarp to ilgmūžību pēc griešanas, ūdens maiņas biežumu, vajadzību pēc apgriešanas un klimatu, kas tiem nepieciešams, lai tie ilgi izturētu.

Grieztie ziedi, kuri ir visvieglāk kopjami

Analīze parādīja, ka grieztas neļķes ir visvieglāk kopjamās puķes, jo, pienācīgi kopjot, tās var kalpot līdz pat trim nedēļām. Neļķēm ūdens jāmaina tikai divas vai trīs reizes nedēļā.

Lasi vēl: Labāku recepti neatradīsiet: gardākā marinētā paprika ziemai

Grieztie ziedi, kuri ir visgrūtāk kopjami

Grieztās peonijas ierindojas pirmajā vietā kā visgrūtāk kopjamie grieztie ziedi. Tās ātri nokalst un/vai nomet ziedlapiņas.

Pēc ekspertu domām, ja plānojat iegādāties klasisku rožu kompozīciju, jums ir jāsagatavojas pārvarēt zināmas grūtības to kopšanā. Lai gan rozes ir visu laiku iecienītas, ir konstatēts, ka tās nav tik viegli kopt kā citus grieztos ziedus.

Rožu vidējais mūža ilgums ir viens no īsākajiem starp visām puķēm. Vidēji rozes dzīvo tikai septiņas dienas, un tām ik pēc divām līdz trim dienām jāmaina ūdens, tāpēc to kopšana ir sarežģīta.

Ar 5 trikiem ziedu kopšanā vair iepazīties nākamajā lapā!

Pievienot komentāru