5 likumi, kā pagarināt griezto ziedu mūžu

Kā kopt grieztos ziedus

Lai nodrošinātu pēc iespējas ilgāku ziedu mūžu, ievērojiet mūsu ieteikumus:

Tiklīdz atnesat ziedus mājās, nogrieziet stublājus apmēram dažus centimetrus no pamatnes 45 grādu leņķī, tas ļaus ziediem patērēt vairāk ūdens un palīdzēs tiem ilgāk dzīvot. Ja vēlaties, varat to atkārtot ik pēc dažām dienām, lai nodrošinātu, ka ziedi saņem pēc iespējas vairāk ūdens.

Noteikti nomainiet ūdeni vāzē katru otro dienu, lai saglabātu to svaigu. Atkritumi un baktērijas ūdenī var izraisīt ātrāku ziedu nokalšanu. Ja iespējams, izmantojiet lietus ūdeni, jo tas ir daudz tīrāks par parasto krāna ūdeni.

Neaizmirstiet mēslot. Lielākā daļa puķu tirgotāju un lielveikalu kopā ar pušķi piedāvā ziedu barību, kas palīdz barot ziedus un saglabāt to svaigumu. Tomēr, ja jums nav ziedu barības, tās vietā varat izmantot tējkaroti cukura.

Glabājiet ziedus vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem. Ja ziedi ir pakļauti pārāk lielai saules gaismas iedarbībai, maigie ziedlapiņas var sākt vīst un izžūt. Tāpat glabājiet pušķi prom no karstuma avotiem, jo arī tas var izžāvēt ziedu ziedlapiņas.

Regulāri noņemiet visas ūdenī iekritušās lapas un nogrieziet nokaltušās vai dzeltenās lapas. Tas palīdzēs novērst baktēriju vairošanos un saglabāt pušķa svaigu izskatu.

Leave a Comment