5 ikdienas ieradumi, kas patiesībā kaitē tavai veselību – ņem vērā nākotnē

Daudzi cilvēki, to nesaprotot, katru dienu kaitē savam ķermenim. Kādi ieradumi mūs ietekmē negatīvi, raksta izdevums Sina.

Šķaudot, aizsedziet muti ar roku

Ārsti aktīvi atkārto ieteikumus gripas uzliesmojumu laikā šķaudot piesegties. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka, nolemjot aizsegt muti un degunu ar roku, vīrusi un baktērijas uz plaukstas paliks pat trīs stundas, ja nenomazgāsi roku. Šajā laikā jūs varat inficēt acis vai nodot vīrusu citiem cilvēkiem.

Arī pārāk spēcīga mutes un deguna saspiešana šķaudīšanas laikā var radīt lielu spiedienu uz augšējiem elpceļiem. Tas var kaitēt bungādiņai.

 Lasi arī: Kā piesaistīt veiksmi Melnā ūdens truša gadā: pieci noteikumi

Tāpēc vislabāk ir aizsegt muti ar salveti, kuru var nekavējoties izmest. Ja tuvumā nav salvešu, mēģiniet pēc iespējas ātrāk nomazgāt rokas.

 

Dzeriet ūdeni tūlīt pēc pamošanās

Šķiet, ka tas ir slikti? Visi uztura speciālisti iesaka rītu sākt ar glāzi tīra ūdens! Viltība ir tāda, ka jums ir jātīra zobi pirms ūdens. Miega laikā uz tiem uzkrājas baktērijas. Tas viss kopā ar siekalu kalcija sāli galu galā pārvēršas aplikumā un zobakmenī.

Ja pirmā lieta, ko jūs darāt pēc pamošanās, ir dzert ūdeni, tas viss nonāks organismā tālāk. Labāk ir vispirms iztīrīt zobus un pēc tam maziem malciņiem izdzert apmēram 300 mililitrus tīra silta ūdens.

 

Bakstīt zobus

Vai jums patīk vicināt zobu bakstāmos pēc sātīgām vakariņām vai pat iekļūt mutē ar nagiem? Nav noderīgākais ieradums. Gan zobu bakstāmais, gan nagi ir asi priekšmeti, kas var savainot smaganas vai bojāt zobu emalju. Un uz nagiem ir daudz baktēriju, tāpēc šis ieradums ir vismaz nehigiēnisks.

Ja ēdiena gabals ir iesprūdis starp zobiem, labāk izmantot zobu diegu. Galvenais to darīt uzmanīgi, neiegremdējot smaganu virspusē.

 

Gulēt mašīnā

Daži cilvēki vienkārši mīl gulēt, ceļojot automašīnā, protams, kā pasažieri: ceļš ir nogurdinošs, un tāpēc daudzi nolemj pavadīt laiku un pasnaust.

Tomēr ieradums pasnaust automašīnā var dārgi maksāt. Fakts ir tāds, ka miega laikā muskuļi ap mugurkaula kakla daļu parasti ir pilnībā atslābināti. Ja automašīna spēcīgi bremzē vai uzbrauc uz bedraina ceļa, it īpaši lielā ātrumā, kakls un galva spēcīgi raustīsies, kas var izraisīt kakla skriemeļu izmežģījumu.

 Lasi arī: Kā piesaistīt veiksmi Melnā ūdens truša gadā: pieci noteikumi

Nogrieziet nagus pārāk īsus

Daži cilvēki pārāk stipri nogriež roku un kāju nagus. Tomēr, ja āda pie naga ir pakļauta, mīkstie audi tiks bojāti. Caur nelielām brūcēm un plaisām baktērijas var viegli iekļūt zemādas reģionā un sākt tajā vairoties. Laika gaitā tas var izraisīt nagu rievas iekaisumu.

Pirkstu nagi aug apmēram 0,7 milimetrus nedēļā. Šajā periodā labāk tos sagriezt divas reizes. Kāju nagi aug lēnāk, pietiek tos saīsināt 1-2 reizes mēnesī

COMMENTS

Pievienot komentāru