4. maijā rekordliels skaits brīvprātīgo visā Latvijā vāks ziedojumus labdarības kampaņas „Dāvā vasaras piedzīvojumu!” ietvaros

2019. gada 4. maijā Rīgā, tās apkārtnē un citviet Latvijā noritēs vienas dienas ziedojumu vākšanas kampaņa „Dāvā vasaras piedzīvojumu!”,

ko organizē biedrība Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija sadarbībā ar brīvprātīgajiem palīgiem no Southwestern Advantage studentu vasaras programmas. Kampaņas laikā tiks vākti ziedojumi vasaras nometņu organizēšanai SOS ģimenēs, audžuģimenēs un aizbildņu ģimenēs augošajiem bērniem. Plānots, ka šogad kampaņā, kas norit jau septīto gadu pēc kārtas, piedalīsies rekordliels skaits brīvprātīgo palīgu.

Brīvprātīgajiem, kuri piedalīsies ziedojumu vākšanas kampaņā, būs īpašas pazīšanās zīmes, ziedojumi tiks vākti speciāli noformētās ziedojumu kastītēs. Ikviens no akcijas dalībniekiem tās laikā varēs uzrādīt pilnvarojumu vākt līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas atbalstam. Kampaņā piedalīsies vairāk kā 130 brīvprātīgie.

Aizvadītajos gados SOS bērnu ciemati sadarbībā ar Southwestern Advantage programmas studentiem jau īstenojuši vairākus labdarības projektus, kuru ietvaros tika savākti līdzekļi SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam – gāzes plīšu un apkures katlu iegādei, bērnu dalībai vasaras nometnēs un psiholoģiskā atbalsta un terapiju nodrošināšanai. Kopumā aizvadīto gadu laikā, pateicoties brīvprātīgo palīgu atbalstam, savākti vairāk kā 55000 EUR.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja: „Jau septīto gadu studenti no programmas Southwestern Advantage maija sākumā nāk palīgā SOS ģimenēm, un šogad arī audžuģimenēm un aizbildņu ģimenēm, par kurām rūpējamies SOS bērnu ciematu jaunizveidotajos Atbalsta centros “AIRI vecākiem”. Apbrīnoju jauniešu pozitīvo un neizsīkstošo enerģiju, visu dienu veltot ziedojumu vākšanai un klauvējot pie daudzu māju durvīm. Ziedojumi, ko šajā dienā saņemsim, palīdzēs nokļūt uz vasaras nometnēm vairāk kā 360 bērniem, kuri aug SOS ģimenēs, audžuģimenēs un aizbildņu ģimenēs. Novēlu jauniešiem 4. maijā satikt daudz patiesi sirsnīgus un atsaucīgus cilvēkus, kuri izvēlēsies palīdzēt bērniem!”

Par SOS bērnu ciematiem

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus “Airi vecākiem” vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), divās integrētajās SOS ģimenēs, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 150 bērni un jaunieši no visas Latvijas. Kopumā visās SOS bērnu ciematu īstenotajās atbalsta programmās gada laikā palīdzību saņem vairāk nekā 900 bērni.

Par programmu Southwestern Advantage

Southwestern Advantage ir studentu vasaras programma, kurā piedalās Baltijas valstu u.c. Eiropas valstu, ASV un Kanādas studenti, kas pastāv jau vairāk kā 150 gadus. Programmas galvenais mērķis ir sniegt studentiem iespēju iegūt pieredzi gan komunikāciju, gan valodas jomās un arī iegūt zināšanas veiksmīgas nākotnes veidošanā. Studenti no Latvijas tajā piedalās kopš 2001. gada. Papildus darbam ASV, jaunieši atbalsta labdarības projektus Latvijā.

Pievienot komentāru