19.aprīlī karjeras dienā Talsos skolēni varēs piedalīties mēmu darbnīcā un radošās uzņēmējdarbības meistarklasē

19. aprīlī Talsu Kristīgajā ģimnāzijā (Justīna Grota iela 1) norisināsies karjeras diena, kurā ikviens interesents varēs satikt arī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studentus un darbiniekus. Karjeras dienas apmeklētāji varēs uzzināt visu par studiju iespējām un piedalīties divās LKA studentu vadītājās nodarbībās: mēmu darbnīcā un radošās uzņēmējdarbības meistarklasē.

Karjeras dienā piedalīsies LKA studenti no bakalaura studiju programmām “Kultūras un mākslu studijas” un “Radošās industrijas”, lai pastāstītu par iestājpārbaudījumiem, dokumentu iesniegšanu, studiju procesu un 2018. gada uzņemšanu LKA. Studenti dalīsies savā pieredzē par studijām, starptautisko mobilitāti studijās ERASMUS+ programmā, prakses iespējām un LKA vidi.

Plkst. 12:30-13:15 skolēniem būs iespēja piedalīties “Kultūras un mākslu studiju” studentu vadītajā mēmu darbnīcā. Aizvadītajā semestrī LKA pāršalca mēmu vilnis un tā kļuva par milzīgu mēmu darbnīcu. Šīs idejas iniciatore bija LKA rektore Rūta Muktupāvela, kura ar mēmu palīdzību vēlējās noskaidrot, kas studentiem ir uz sirds. Rezultāti bija pārsteidzoši veiksmīgi. Mēmos atklājās gan studentu prieki, gan bēdas, gan brīnišķīga humora izjūta. Skolēniem tiks piedāvāta iespēja sajusties kā Latvijas Kultūras akadēmijā un piedalīties studentu mēmu darbnīcā, ko mobilā formātā studenti būs aizveduši uz Talsiem! Nodarbības sākumā skolēniem ar studentu izveidoto mēmu palīdzību būs iespēja iepazīties ar LKA studentu starter pack jeb sākuma komplektu. Nodarbības pēdējās 20 minūtēs skolēni paši pārtaps mēmu ģeneratoros. Skolēni tiks apmācīti ar saviem telefoniem, taisot selfijus, fotografējot apkārtējos, izmantojot vecas un jaunas bildes, radīt paši savus mēmus.

Plkst. 13:20-14:05 LKA un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) bakalaura studiju programmas “Radošās industrijas” studenti aicinās skolēnus piedalīties radošās uzņēmējdarbības meistarklasē. Skolēniem būs iespēja ne tikai uzzināt vairāk par studijām šajā programmā, bet arī iejusties radošā uzņēmēja tēlā, radot iespējami inovatīvu / traku / radošu produktu un mēģinot to pārdot LKA un RTU bakalaura studiju programmas “Radošās industrijas” studentiem.

Plkst. 14:10-14:55 LKA studenti un darbinieki aicinās uz informatīvu prezentāciju par iestājpārbaudījumiem, dokumentu iesniegšanu, studiju procesu un 2018. gada uzņemšanu LKA.

2018. gadā skolēniem būs iespēja uzsākt studijas 6 LKA bakalaura studiju programmās un apakšprogrammās: “Kultūras un mākslu studijas”, “Radošās industrijas”, “Drāmas un teksta studijas”, “Dramatiskā teātra māksla”, “Starpkultūru sakari” un “Laikmetīgās dejas māksla”.

Leave a Comment