14 apavu viltībiņas, par kurām nezināja pat Pelnrušķīte

Apavi – tā ir lieta, uz kuru nedrīkst taupīt. Dabīgi, ka, iztērējot par apaviem pieklājīgu summiņu, gribas, lai tie kalpotu pēc iespējas ilgāk.

Tajā nav nekas nepareizs, un labāk nēsāt vienu labu apavu pāri vairākus gadus, nekā mainīt apavus katru sezonu, pērkot lētākus, bet ne tik kvalitatīvus zābakus vai kurpes.

Šajā rakstā mēs pastāstīsim, kā pareizi kopt jaunu apavu pāri bez speciālu līdzekļu iegādāšanās!

Atdodiet apavu pamatnei baltumu
Zobu pasta ir noderīga ne tikai zobiem, bet arī, piemēram, krosenēm, kuras jāpadara baltākas. Ņemiet vecu zobu birsti un uzlieciet nelielu daudzumu zobu pastas, un pēc tam kārtīgi ar to notīriet apavus. Šo līdzekli var izmantot arī auduma apavu tīrīšanai – ieberzējiet audumā pastu, atstājiet uz 15 minūtēm, un pēc tam nomazgājiet visu ar mitru lupatiņu.

Kā notīrīt ādas apavus

Ādas izstrādājumiem noderēs medicīniskais spirts. To iespējams nopirkt aptiekās, bet pievērsiet uzmanību, jums ir vajadzīgs nevis etanols, bet izopropanols (šo faktu vajag vienmēr noskaidrot pie pārdevēja). Ja uz apaviem ir izveidojies pleķis, vienkārši noberziet to ar vati, kas samitrināta spirtā, un atstājiet uz pusstundu.

Augumu svaigums ir pašpārliecinātības ķīla

Pirms miega ieberiet apavos nelielu daudzumu sodas un atstājiet uz nakti, bet no rīta soda jāizkrata un jānotīra – dzeramā soda uzsūc nepatīkamās smakas.

Manikīra vīlīte ne tikai manikīram

Netīros nospiedumus un pleķus uz zamša kurpēm lieliski iespējams noņemt ar manikīra vīlītes palīdzību. Labākam efektam ņemiet iesākumā sausu lupatiņu, pacentieties noberzt pēc iespējas vairāk netīrumu, bet pēc tam ar vīlīti šo vietu notīriet. Nevajag berzt pārāk spēcīgi – pietiek vien ar maigu notīrīšanu.

Etiķa šķīdums apaviem

Pateicoties savām skābajām īpašībām, etiķa šķīdums ne tikai palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamajām smakām, bet arī neitralizēs uz ceļiem izbērto sāli. Atšķaidiet 1/3 krūzes etiķa ar 1 litru ūdnes un dāsni iemērcējiet lupatiņu šajā šķīdumā. Ietiniet apavus lupatā un atstājiet uz pāris stundām, pēc tam notīriet ar tīru, mitru lupatiņu un ļaujiet apaviem pašiem izžūt.

Atgrieziet spīdumu lakotām kurpēm

Šeit jums talkā nāks vazelīns. Tā ir lēta alternatīva zīmolu apavu kopšanas līdzekļiem. Noberzējiet kārtīgi ar vazelīnu tīras kurpes, lielāku uzmanību veltot skrāpējumiem un sīkiem trūkumiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru