14 apavu viltībiņas, par kurām nezināja pat Pelnrušķīte

Auzu milti pret pleķiem uz zamša

Taukainos traipus, kas nereti parādās uz zamša apaviem, var viegli notīrīt ar auzu miltiem. Ņemiet nelielu daudzumu miltu un ieberziet tos traipā, atstājot uz pusstundu. Pēc tam vienkārši notīriet ar auduma gabaliņu.

Izstiepjam apavus ar fēna palīdzību

Lai kurpes kļūtu ērtākas un ideāli pielāgotos jūsu kājai, būs nepieciešamas biezas zeķes un fēns. Uzvelciet zeķes, kurpes un pēc tam uz karstā žāvēšanas režīmu ieslēdziet fēnu. Kārtīgi uzkarsējiet apavus.

Izstiepjam kurpes saldētavā

Lūk, vēl viens veids, kā izstiept pārāk šaurus apavus. Bet šoreiz mēs izmantosim nevis siltumu, bet gan aukstumu. Jums būs nepieciešami 2 maisiņi ar aizdari, kuri ir jāpiepilda ar ūdeni un jāieliek apavos. Atstājiet apavus ar paciņām saldētavā uz nakti un, no rīta izņemot, ļaujiet ledum 20 minūtes izkust dabīgā veidā.

Smilšpapīrs pret slīdēšanu

Lai nerastos problēmas ar slīdēšanu jaunajos apavos, paturiet prātā sekojošo – uzreiz, kā esat iegādājušies apavus ar platu zoli, ierīvējiet tos ar smilšpapīru. Tādā veidā iegūsiet abrazīvu slāni, kas neļaus jums paslīdēt un nokrist.

Sargieties no tulznām

Katrs nomums kaut reizi dzīvē ir noberzis kājas jaunajās kurpēs, bet izrādās, ka no tā pavisam viegli var izvairīties, ja problemātiskās vietas iesmērē ar parastu dezodorantu.

Salīmējiet kopā kāju pirkstus, kad nēsājat augstpapēžu kurpes

Skan dīvaini, tas tiesa, bet sievietes zina, ka bieža augstpapēžu apavu nēsāšana rezultātā deformē kāju. Vai nav vieglāk izvairīties no sāpīgajām sajūtām un uzreiz padarīt kāju “piemērotu” šaurajam kurpes purngalam? Palīdzēs parastais plāksteris…Protams, nevajadzētu šo metodi izmantot ļaunprātīgi, bet “iziešanai uz sarkanā paklāja” noderēs labāk par jebkuru citu metodi.

Ūdensnecaurlaidīgie apavi

Šis padoms ir vienlīdz labs gan ādas, gan arī auduma apaviem. Lai padarītu apavus ūdensnecaurlaidīgus, ierīvējiet tos ar parastu bišu vasku. Pietiek ar vienu plānu kārtiņu, lai aizsargīpašības saglabātos ilgu laiku.

Nomierinām tulznas

Ja jūs tomēr esat saberzuši kājas, tad palīdzēs tēja. Bet ne iekšķīgi, bet gan ārīgi. Tējas vanniņa kājām nomierinās nogurušas kājas, mazinās tūsku, un pie reizes atvieglos sāpes noberztajās vietās.

avots

Pievienot komentāru