10 mājās atrodamas zāles, par kurām ir jāzina visiem

Ārstēšanās principi ar mājās atrodamiem līdzekļiem tiek nodoti no paaudzes paaudzē. Daudzi no tiem, bez šaubām, nevar lielīties ar īpašu efektivitāti, bet ir arī tādi, kas palīdzēs atvieglot dažus slimību simptomus un diskomfortu. Piedāvājam 10 tādu līdzekļu apskatu, kas atrodami katrā mājā.

Tumšā šokolāde pret klepu

Un lūk, arī vissvarīgākais iemesls, lai panašķotos ar šokolādi, tiesa, tieši tumšo. Teobromīns, kas atrodams lielākajā daļā klepus līdzekļu, apspiež klepošanas refleksu. Ja jūs pēkšņi nomok klepus, varat droši apēst vienu-divas (un var arī 10) šokolādes gabaliņus, tā arī palīdzēs.

Olīveļļa pret sāpēm ausīs

Olīveļļa palīdzēs ātri mazināt sāpes ausī. Protams, tā neiznīcinās infekciju, bet palīdzēs atvieglot nepatīkamās sajūtas. Tam ir nepieciešams iepilināt 3 – 4 pilienus siltas olīveļļas ausī un aizklāt ausi ar vati.

Ingvers pret menstruālajām sāpēm

Tikai sievietes var saprast, cik nepatīkamas sajūtas var nākties piedzīvot menstruāciju laikā. Dažas to pārcieš vieglāk, citas slimīgāk, bet cieš visas. Ingvers uzlabo asinriti, palīdz atslābināt muskuļus. Tāpēc visvienkāršākais veids, kā atvieglot sāpes – iedzert ingvera tēju.

Skočs pret kārpām

Kārpas nav nekas labs. Tās, protams, var piededzināt ar šķidro slāpekli, bet var arī noņemt ar skoča palīdzību. Tam ir nepieciešams uzlīmēt nelielu skoča gabaliņu uz kārpu, atstāt nedēļu, un pēc tam atkal atkārtot tik ilgi, līdz kārpa pazudīs. Efektīvi un nesāpīgi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru