10 mājās atrodamas zāles, par kurām ir jāzina visiem

Citroni pret rīta nelabumu

Grūtniecība ir laimīgs laiks sievietes dzīvē, ja vien nebūtu rīta nelabumu. Daudzas grūtnieces nevēlas lietot zāles, tāpēc dotajā gadījumā viņām palīdzēs citrons, svaiga smarža labi palīdz tikt galā ar lēkmēm.

Tējas paciņa pret apdegumiem

Visizplatītākā sadzīves trauma ir apdegumi. Tas notiek ar visiem, neskatoties uz piesardzības mēriem. Bet par apdeguma sāpēm nemaz i runāt nevajag, tās ir briesmīgas, pat no vismazākā apdeguma. Sāpēs noņemt palīdzēs tējas paciņa.

Cukurs pret žagām

Žagas uzklūp visnepiemērotākajā brīdī, un reizēm atbrīvoties no tām ir gandrīz neiespējami. Visi zin daudzus un dažādus veidus, kā ar to cīnīties, bet patiesībā palīdz tikai viens – cukurs. Vislielāko efektu var sasniegt, ja zem mēles paliek tējkaroti pūdercukura, un patur, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.

Āboli pret dedzinošām sajūtām kuņģī

Ābols dienā,iespējams, varbūt arī nepalīdzēs izvairīties no tikšanās ar ārstu, bet uzveikt dedzinošas sajūtas kuņģī gan varēs. Ābolos ir ābola un vīnskābes, kas neitralizē kuņģa sulu. Turklāt pektīns ir lielisks šķiedrvielu avots, kas absorbē skābi un palīdz gremošanas procesam.

Šņabis pret nepatīkamu smaku

Kurš gan nezina, ka šņabis ir ne tikai svinību dzēriens, bet arī satriecošs, multifunkcionāls produkts. Viens no tā izmantošanas veidiem ir cīņa ar nepatīkamu kāju smaku. Jo īpaši labs tas ir tiem, kuriem ir alerģija uz visiem iespējamiem preparātiem. Pirmkārt, tas nogalina visas baktērijas, kas izraisa nepatīkamo smaku. Otrkārt, tas nosusina ādu, un neļauj tām attīstīties.

Dzeramā soda zobu balināšanai

Dzeramā soda atrodama katrā mājā. Tai ir milzīgs lietošanas spektrs, tajā skaitā arī mājas zobārstniecība. Samaisām sodu ar citrona sulu, līdz izveidojas putriņa un uz vienu-divām minūtēm uzklājam uz zobiem. Lūk, arī sniegbaltais smaids.

avots

Pievienot komentāru