Zaglis Rīgā nozog automašīnu un saldi tajā aizmieg

Aizvakar, 14. augusta, rīta pusē Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī tika saņemts kāda bažīga iedzīvotāja zvans ar lūgumu pārbaudīt, vai ar automašīnā guļošo cilvēku nav noticis nelaimes gadījums.

Ierodoties norādītājā adresē, likumsargi konstatējuši, ka automašīnā guļot kāds vīrietis. Policisti uzmodinājuši vīrieti un mēģinājuši noskaidrot iemeslu, kāpēc viņš tur guļ. Kamēr viens no likumsargiem runājis ar vīrieti, tikmēr otrs pārbaudījis viņa personību. Pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka konkrētā automašīna, kurā vīrietis gulējis, viņam nepiederot. Likumsargi vīrieti aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai. Jāpiebilst, ka aizturēšanas brīdī policistiem radās aizdomas, ka vīrietis atrodas apreibinošo vielu ietekmē, tāpēc tika nozīmēta ekspertīze, lai to noskaidrotu.

Kā izrādās, iepriekšējā naktī aizturētais vīrietis esot uzlauzis automašīnu, ar to nobraucis pāris kvartālus, pēc kā turpat mašīnā saldi aizmidzis. Jāpiemin, ka spēkrata īpašnieks par zādzības faktu neko nav zinājis.

Aizturētais 1983. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

(Attēlam ilustratīva nozīme.)

Pievienot komentāru