“Wizz Air” ir samazinājusi ogļskābās gāzes izplūdi vēl par 11% un sasniedz ilgtspējības mērķus

Eiropas visstraujāk augošā un vidiski visilgtspējīgākā lidsabiedrība pasaulē “Wizz Air” ir publicējusi gadskārtējās ilgtspējības ziņas, kas atspoguļo sasniegumus ilgtspējības uzdevumu izpildē.

“Wizz Air” 2023. finansiālajā gadā sasniegtā ogļskābās gāzes izplūdes intensitāte ir 53,8 grami uz pasažierkilometru – tas ir par 11% mazāk nekā iepriekšējā finansiālajā gadā. Šis ir “Wizz Air” līdz šim zemākais reģistrētais finansiālā gada rezultāts un zemākais rādītājs galveno konkurējošo lidsabiedrību vidū.

“Wizz Air” ilgtspējības stratēģijas pamatā ir četri stūrakmeņi: vide, ļaudis, pārvaldība un ekonomika. Lidsabiedrība nemitīgi samazina ietekmi uz vidi un ogļskābās gāzes izplūdes apjomu, veicina darbinieku izaugsmi, sniedz sociālekonomisko ieguldījumu reģionos, kuros tā darbojas, un stiprina uzņēmuma pārvaldību.

“Wizz Air” ilgtspējības sasniegumi 2023. finansiālajā gadā

• Sasniegtā ogļskābās gāzes izplūdes intensitāte ir 53,8 grami uz pasažierkilometru – tas ir par 11% mazāk nekā iepriekšējā finansiālajā gadā un par 6% mazāk salīdzinājumā ar pirmspandēmijas līmeni.

• Turpināta avioparka atjaunināšanas un paplašināšanas programma – tam ir pievienojušās 35 jaunas lidmašīnas A321neo.

• Avioparka vidējais vecums ir samazinājies līdz 4,6 gadiem – tādējādi tas ir visjaunākais avioparks to Eiropas lidsabiedrību vidū, kuru avioparkā ir vairāk nekā 100 lidmašīnu.

• Noslēgti četri nākotnes piegāžu līgumi ar ilgtspējīgas aviācijas degvielas ražotājiem “Mabanaft”/”P2X Europe”, OMV, “Neste” un “Cepsa”.

• Veikts pirmais 5 miljonu sterliņu mārciņu kapitāla ieguldījums Apvienotās Karalistes biodegvielas uzņēmumā “Firefly”, un dalība 50 miljonu ASV dolāru ieguldījumā biodegvielas jaunuzņēmumā “CleanJoule”, kas atrodas ASV.

• Kļūts par pirmo lidsabiedrību Ungārijā, kas sadarbībā ar “Neste”, MOL un Budapeštas lidostu komerciāli izmēģina ilgtspējīgas aviācijas degvielas piegādes ķēdi.

• Uzņēmums ir pievienojies Eiropas Komisijas Klimatneitrālas aviācijas un Atjaunīgo degvielu un degvielu ar mazu ogļskābās gāzes izmešu ietilpību vērtības ķēdes rūpniecības apvienībai.

• Saņemti apbalvojumi “Visilgtspējīgākā zemizmaksu lidsabiedrība” no žurnāla “World Finance” un “Pasaules un Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona gada vidiskās ilgtspējības grupa” no aviācijas centra CAPA.

• Kopā ar 2500 jaunajiem kolēģiem uzņēmuma kolektīvs ir izaudzis līdz vairāk nekā 7300 deviņdesmit tautību darbiniekiem.

• Visā organizācijā ir sasniegta 48-52% sieviešu un vīriešu attiecība.

Lai uzzinātu vairāk par “Wizz Air” ilgtspējības stratēģiju un sasniegumiem, lūdzu, skatiet 2023. finansiālā gada ilgtspējības pārskatu. “Wizz Air” ir publicējusi visaptverošo ilgtspējības pārskatu jūnijā kopā ar grupas gada pārskatu. Šī īsākā, sabiedrībai parocīgākā izdevuma nolūks ir palielināt informētību, sīkāk izklāstot “Wizz Air” sasniegumus vides, sociālajā un pārvaldības jomā pagājušajā finansiālajā gadā.

Leave a Comment